In oktober heb je van ons een schrijven ontvangen met een oproep tot het vormen van een nieuw bestuur daar het huidige voltallige bestuur aftreedt.

Helaas heeft slechts 1 horeca ondernemer zich hiervoor aangemeld. Dit zou betekenen dat als er niet meer personen zich aanmelden voor een bestuursfunctie, de regio van KHN ZO-Utrecht slapend wordt.

Wat zou dat voor jou als horeca ondernemer kunnen betekenen:
- Er is voor de gemeente geen duidelijk aanspreekpunt meer vanuit de horeca mbt horeca gerelateerde zaken;
- Er is bij de gemeente geen gesprekspartner vanuit horeca als het gaat over wijziging wetgeving vergunningen;
- Er is bij de gemeente geen vertegenwoordiger meer van ons als horeca ondernemers voor zaken die onze bedrijfsvoering aangaan. Denk hierbij aan wijzigingen in de APV, wijzigingen in de omgevingswet, overleggen voor ondernemen in de regio.

Dit klinkt misschien voor je als een ‘ver van m’n bed show’. Aan de hand van enkele voorbeelden proberen we het meer duidelijk te maken waarom het zo belangrijk is!
* In de APV worden bijvoorbeeld o.a. de openingstijden beslist;
* In de APV worden reclame uitingen bepaald (wel of niet een sto(e)pbord etc);
* in de APV wordt het terrasenbeleid vastgesteld. (o.a. grootte en sluitingstijd);
* In de de omgevingsvisie wordt opgenomen hoeveel bedrijven zich mogen vestigen in een gebied;
* In de omgevingsvisie wordt bepaald wat een gezond leef en werkklimaat is voor wonen en werken. Als vastgesteld wordt dat een horeca gelegenheid overlast veroorzaakt en daarmee een gezond leefklimaat (nachtrust, geur, lawaai) verstoord zou dat specifieke horeca bedrijf aan banden kunnen worden gelegd.

Dit zijn zomaar enkele voorbeelden waarom het UITERMATE belangrijk is dat KHN een gezicht bij de lokale bestuurders heeft en tevens een volwaardige gesprekspartner is. Het KHN bestuur ZO-Utrecht heeft als doel om horecaondernemers te verenigen en de landelijke vertegenwoordiging van feedback uit onze regio te voorzien. Naast de lokale vertegenwoording met kennis van zaken menen wij dat er een groot risico is om geen vertegenwoordiging te hebben bij de lokale gemeenten en bestaat het gevaar ‘kop van jut’ te worden.

Het huidige bestuur had aangegeven te stoppen per 31 december 2023. Graag geven zij echter de regiomanager en het kandidaat bestuurslid de gelegenheid om actief andere horeca ondernemers te werven voor een bestuursfunctie. Daarom zal het huidige bestuur aanblijven tot 30 juni 2024 zonder actief bestuurlijke taken uit te voeren. We hopen, samen met dit schrijven en het persoonlijk benaderen van andere horecaondernemers, dat zich per 1 juli 2024 toch een opvolgend bestuur klaar staat waar het huidige bestuur haar werkzaamheden aan kan overdragen.

Mochten er zich op 30 juni 2024 geen nieuwe bestuursleden hebben gemeld die een nieuw bestuur willen vormen, zal de afdeling uitgeschreven worden bij de KVK. Als deze situatie zich voordoet zullen de regiobelangen in de toekomst vanuit de landelijke KHN worden behartigd, ondersteund door horecaondernemers uit de desbetreffende regio. De financiën zullen vanuit de landelijke organisatie worden beheerd. Budget voor activiteiten of campagnes voor de regio die passen in het beleid zullen slechts kunnen worden toegekend bij een gefundeerde onderbouwing. De afdelingsbijdrage komt ten gunste van de algemene middelen van landelijk KHN.

Voor vragen, opmerkingen of het aanmelden van een bestuur kunt u zich richten tot de regiomanager van KHN Richard Dijkgat r.dijkgat@khn.nl of 06 12 32 66 15.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens