Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseren in mei en juni 2023 een reeks regiobijeenkomsten om bedrijven en maatschappelijke instellingen te informeren over de aangepaste energiebesparingsplicht en de bijbehorende rapportageverplichtingen.

Zoals we eerder al melden moet je uiterlijk 1 december 2023 rapporteren over de energiebesparingsplicht als je meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25000m3 gas verbruikt. Dit gaat onder andere via de informatieplicht energiebesparing. De Erkende maatregelenlijst (EML) is hiervoor geactualiseerd.

Wil je hier meer over weten? Bezoek dan een van de regiobijeenkomsten van het RVO en EZK. Deze vinden plaats op de volgende locaties en momenten:

Klik op de betreffende datum voor meer informatie en aanmelden.

Rapportageverplichtingen uit handen geven?

Als KHN-lid kun je jouw energiezaken voordelig en vertrouwd laten regelen door onze partner COMCAM. COMCAM ontzorgt haar klanten volledig en neemt je alle werkzaamheden rondom de informatieplicht volledig uit handen. Lees meer: KHN | Zakelijke energiecollectief voor de horeca | COMCAM.

Lees ook:

Nieuw DEB-platform helpt je te voldoen aan de informatieplicht… | KHN

KHN | Informatieplicht energiebesparing