Zoals jullie ongetwijfeld al meegekregen hebben, vindt er op zaterdag 15 januari in Horst aan de Maas een protestdag in het kader van “wij gaan open” plaats. Deze actie is opgestart vanuit het Centrummanagement Horst en als horeca hebben wij ons hierbij aangesloten.

Gisteren heeft het bestuur van KHN Horst aan de Maas een positief gesprek gehad met de gemeente Horst aan de Maas en de gemeente heeft haar begrip uitgesproken als wij aanstaande zaterdag een protestdag maken.

In eerste instantie is deze protestdag gezamenlijk met de retail, maar als de retail meer vrijheid krijgt, zet de horeca de actie alsnog door. We kunnen zaterdag dus in de vorm van een protest onze deuren openen!

Er zijn echter wel een paar spelregels aan verbonden:

BELANGRIJK 1

We gaan (alleen op) zaterdag 15 januari open zoals we net voor de lockdown geopend waren (met dezelfde veiligheidsregels, dus dat houdt in : coronatoegangsbewijs checken, placeren, mondkapjes en 1,5 meter).

BELANGRIJK 2

We nemen in de communicatie de routekaart van KHN als richtlijn zodat elke tak van de horeca een beetje perspectief krijgt. De eindtijd van het protest is dan ook uiterlijk 22.00 uur zoals op de routekaart van KHN ook duidelijk staat aangegeven.

Laat deze actie een statement zijn naar het kabinet dat de rek er volledig uit is, dat de treinen naar België en Duitsland niet meer extra ingezet hoeven te worden en dat wij graag met behulp van onze gasten onze broek graag zelf ophouden!

Maar laten we het dan ook collectief doen en iedere gast uitleggen dat het zo niet meer langer kan. De retail heeft ons nodig en het Horster volk wil de horeca weer beleven.

In ieder geval fijn dat we -al is het maar voor 1 dag- weer voorbereidingen kunnen treffen! Koffie met vlaai, lekker soepje met brood of gewoon een biertje van de fles en een bittergarnituur (zelfs een compleet 5-gangen diner mag). Je kunt de koeling dus aanzetten en de voorbereidingen treffen om voor 1 dag gasten te ontvangen! Die keuze mag je zelf maken.

Laten we ons vooral allemaal aan de spelregels houden om op deze manier duidelijk te laten zien dat de horeca een VEILIGE plek is en ook open moet kunnen!

WhatsApp groep

Als deelnemer aan de appgroep KHN Horst aan de Maas heb je bovenstaande informatie reeds via deze appgroep ontvangen. Nog niet in de app groep, maar wil je dat wel graag? Laat dit dan even weten via horstaandemaas@khn.nl, dan voegen we je toe.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens