Vorige week vond tijdens Horecava 2023 het NK de Lekkerste Wedstrijden plaats. Professionele makers en andere creatieve culinaire geesten namen het tegen elkaar op om unieke en spraakmakende creaties te maken en te strijden om acht verschillende titels. Ook Bas Diks, eigenaar van Diks Authentiek Culinair, deed mee aan een van deze wedstrijden: NK het Lekkerste Broodje. De afgelopen weken volgden we hem in aanloop naar zijn deelname. Vandaag vertelt Bas hoe de wedstrijd verliep. Benieuwd met welke prijs Bas naar huis is gegaan? Lees dan snel verder.

Gefeliciteerd met de tweede plek op het NK het Lekkerste Broodje! Hoe voelt het om het op een na beste broodje van Nederland te hebben gemaakt?
“Dankjewel! Het voelt heel erg goed om op de tweede plek geëindigd te zijn. Ik had wel vertrouwen in de smaken en presentatie van mijn broodje, maar het is altijd afwachten waar mijn medekandidaten mee komen. En of mijn broodje goed genoeg is voor het podium. Gelukkig was dat dit jaar het geval!”

Wat vond je van de wedstrijd en jouw medekandidaten?
“De wedstrijd begon voor mij wat hectischer dan ik gepland had. Dat had te maken met het verkeer ’s ochtends – we waren voor mijn gevoel wat aan de late kant. Achteraf gezien viel dat reuze mee. En eigenlijk was het goed dat ik later was, want zo kon ik doorwerken tot het moment van de wedstrijd, zonder onderbreking. Hierdoor was er geen ruimte om spanning te voelen.

Ik heb eigenlijk vrij weinig van mijn medekandidaten meegekregen, omdat ik me volledig op mijn eigen creatie heb geconcentreerd. Ik weet van andere jaren dat als ik me te veel bezighoud met wat anderen doen, ik een bepaalde spanning opbouw. Ik had me dit jaar voorgenomen om minder die spanning op te zoeken en te proberen deze wedstrijd zo relaxt mogelijk aan te vliegen. En volgens mij is dat goed gelukt.”

Denk je volgend jaar weer mee te doen met het NK de Lekkerste Wedstrijden?
“Na het positieve resultaat van dit jaar, ben ik op dit moment geneigd om direct ‘ja’ te zeggen. Maar ik bekijk per jaar of een wedstrijd past in mijn agenda. En natuurlijk of ik een uniek en spraakmakend idee heb voor een creatie die ik kan presenteren op het podium. Ik kan je wel vertellen: een goed idee voor een volgend broodje heb ik al, nu nog ruimte in mijn agenda volgend jaar.

Dit was het laatste deel van drie blogs waarin we Bas Diks volgden in zijn deelname aan het Nederlands Kampioenschap het Lekkerste Broodje. In het eerste deel leerden we meer over de achtergrond van zijn horecabedrijf én zijn reden om deel te nemen aan het NK. In het tweede deel leefden we samen met Bas toe naar het kampioenschap. Benieuwd naar alle uitslagen? Kijk dan op: https://lekkerstewedstrijden.nl/nieuws/.

.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens