Kom op 23 januari naar de bijeenkomst over migratie en de kansen voor de horeca- en toerismesector in Fryslân.

Op 23 januari organiseert De Uitkijkers in samenwerking met Toerisme Alliantie Friesland (TAF) een Tegenlicht Meet-up over migratie en de kansen voor de horeca- en toerismesector. De avond is van 19.30 uur tot 21.00 uur in het Kultuerhús Klameare in Workum, naar aanleiding van de Tegenlicht-uitzending ‘Rebranding Migration’.

Tijdens deze bijeenkomst wordt er gekeken naar een alternatief perspectief op migratie, waarbij het niet alleen als een probleem wordt beschouwd, maar ook als een mogelijke oplossing voor Friesland. We onderzoeken een nieuw verhaal over migratie, waarbij de migrant wordt gezien als een brenger van geluk in plaats van een zoeker naar geluk. Dit doen we zonder de ogen te sluiten voor de keerzijdes en negatieve effecten. Het onderzoek en de dialoog staan centraal.

De focus wordt specifiek gelegd op Friesland en de Friese horeca- en toerismesector. Onder de sprekers bevinden zich Frank van het Reve, toerisme-ondernemer van Soal Beach Resorts, en Cees Riezebos, recreatieondernemer en raadslid in de gemeente Sudwest Fryslan (verbonden aan de PVV). Met hen, en anderen, verkennen we de kansen en de uitdagingen.

De centrale vraag van deze bijeenkomst is: kan migratie een kans zijn voor de arbeidsmarktkrapte van de horeca- en toerismesector? Wees welkom, praat mee en kom met oplossingen!

Datum: Dinsdag 23 januari 2024
Tijd: 19.30 - 21.00 uur
Locatie: Kultuerhus Klameare in Workum

Tegenlicht maakt al 21 jaar prikkelende documentaires met een blik op de toekomst. Heb je de aflevering over Rebranding Migration (nog) niet gezien? Bekijk hier de aflevering.

Aanmelden

Graag hier aanmelden.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens