Op 29 mei verzamelden 21 horecatoppers uit Haarlemmermeer zich op het Holfplein in Rotterdam voor een mooie horecainspiratietour in Rotterdam. Het bestuur van KHN Haarlemmermeer organiseert ieder jaar een inspiratietour naar een mooie plaats met bijzondere bedrijven. Ditmaal viel de eer aan Rotterdam, waar na het bezoeken van hele mooie concepten en bedrijven het zonnetje figuurlijk als letterlijk weer ging schijnen.

De Rooftop
Er werd afgetrapt bij het nieuwe De Rooftop op 45 meter hoogte. Eigenaresse Tamara ontving ons voor de ledenvergadering. Voorzitter John Nieuwland leidde ons door de stukken en praatte iedereen bij over de activiteiten en successen in Haarlemmermeer. Tijdens de ALV werd door de aanwezige leden akkoord gegeven om de hoofdelijke omslag iets meer naar grootte van het bedrijf in te regelen en afgesproken werd om 5% t.o.v. de basiscontributie te vragen aan de Haarlemmermeerse leden. Er werd decharge verleend aan het bestuur en penningmeester Dagmar en de begroting voor 2024 goedgekeurd. Het concept verslag kun je opvragen via haarlemmermeer@khn.nl.

Op één van de mooiste plekjes vertelde eigenaresse Tamara hoe zij tot dit bedrijf is gekomen, sinds 1 april jongstleden actief op deze plek en open voor gereserveerde bijeenkomsten als vergaderingen, bedrijfsborrels, feestjes en presentaties.

1NUL8
In dit prachtig ingerichte bedrijf kregen we een blik achter de schermen en voor de schermen, met in het oog springende details in het interieur en gedurfde combinaties is dit één van de hotspots van Rotterdam geworden. Een prachtig mooi bedrijf met waardevol terras voor de deur waar het heerlijk toeven is.

1NUL8 Basement en lunch
Zusterbedrijf 1NUL8 Basement is één van de nieuwe telgen in het uitbreidende bedrijf. Mooie stijlvolle inrichting en gezellige zits met open keuken. Hier werd een lunch genoten die al evenzo verrassend gepresenteerd werd als het smaakte. Een aanrader waard om te bezoeken.

The Usual
Een nieuwe onderneming met een bijzonder concept waar maatschappelijke en sociale betrokkenheid hand in hand gaan met duurzaamheid. Manager Romy vertelde over de achtergronden van de opzet van het bedrijf, veel circulaire grondstoffen zijn gebruikt in de bouw en aankleding van het bedrijf, bederf en verspilling worden actief bestreden en bij iedere boeking van een kamer wordt 100 liter water gedoneerd aan arme landen. De brasserie op de begane grond is met name ook voor de buurt beschikbaar, met diverse werkruimten, de bibliotheek voor de rust, een atelier met foto’s van buurtbewoners, een yoga-gym in de kelder en hotelkamers, studios en ‘pods’ (hostelconcept) heeft het bedrijf veel te bieden. Digitaal inchecken is hier de normaalste zaak van de wereld, inchecken bij een medewerker is ook mogelijk.

Wandeling door de stad en Markthal
Voorzitter John Nieuwland is van oorsprong Rotterdammer en leidde ons langs diverse hotspots als het Depot, de Koopgoot en de Markthal. Tijd om een groepsfoto te maken in het zonnetje en laten we nou net stadsgids Karel van Kessel tegen het lijf lopen die ons een mooie aanvullende live-toelichting geeft op de stad en al haar bijzondere kenmerken. Karel, hartelijk dank en je hebt ook een mooie foto van ons gemaakt.

Grace en The Grit
Grace moet opgevat worden als gracieus en dat is te zien. Uitbundige en weldadige inrichting en uitstraling, mooi dat de 2 verdiepingen goed uitkomen in het bedrijf, met prachtig grote oopen keuken presenteert het bedrijf naast een bijzondere menukaart ook live entertainment dat regelmatoig spontaan ontstaat en tegenwoordig zelfs door het bedienend personeel wordt uitgevoerd, het is altijd spectakel bij Grace. De prachtige buitenbar op het terras mag zeker niet vergeten worden.

Voor gasten die na het diner nog lekker uit hundak willen op de dansvloer kunnen een verdieping lager terecht in The Grit, een ouderwetse club met ondeugenlijk trekjes en activioteiten. Deze drie verdiepingen horeca zijn een must om te bezoeken.

Afsluitende borrel met gracieuze hapjes
Op het terras werd onder het genot van een drankjke en bijzondere gracieuze hapjes de dag afgesloten en ging eenieder huiswaarts. Rotterdam is en blijft een geweldige stad met horecaconcepten en – ondernemers waar je je vingers bij aflikt. Hartelijk ank voor jullie ontvangt!

Fotoshow
Van de inspiratietour zijn prachtige foto's gemaakt, bekijk de fotoshow.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens