Op maandag 14 februari jl. heeft het bestuur van KHN Haarlemmermeer overleg gehad bij Verhage Floriande, in Hoofddorp. Macro Honsbeek van Verhage Floriande is tijdens de bestuursvergadering aangeschoven om mee te praten.

Onderstaand enkele besproken punten uit de bestuursvergadering.

Brief gemeente Haarlemmermeer; mogelijkheden verantwoorde opening horeca

Begin januari heeft KHN Haarlemmermeer een brief aan het college van B&W van gemeente Haarlemmermeer gestuurd, waarin we duidelijk maken dat de horeca op een verantwoorde wijze open kan. Lees hier meer.

Verlenging CTB vergoeding

De eerdere vergoeding vanuit de gemeente voor de kosten die gemaakt worden rondom de check voor het corona toegangsbewijs, wordt verlengd. Vooralsnog zal het gaan om een regeling t/m 31 december, met een plafond van 8.000 euro. Zodra hier meer over bekend is, zullen we dit delen. In een informeel contact met de gemeente lieten zij weten ook voor januari en februari 2022 een regeling te willen opzetten.

Veiligheidsoverleg Hoofddorp

Ton Verstraten is namens KHN Haarlemmermeer aanwezig bij de veiligheidsgesprekken over geheel Hoofddorp. Hier is onder andere de uitbreiding van de terrassen geëvalueerd. De meeste terrassen kunnen blijven staan.

Nieuw-Vennep: ontwikkelingen Nieuwe Kom

Het plan voor de ontwikkelingen van de Nieuwe Kom wordt steeds concreter. We volgen het en waar nodig zullen we hierover communiceren wanneer het voor de horeca interessant kan zijn.

Haarlemmermeer-Noord

Er zijn nieuwe tekeningen gemaakt voor het Dorpsplein in Badhoevedorp. Mogelijkheden met betrekking tot horeca ontwikkeling wordt nog besproken bij de verdere uitvoering van de plannen. Deze en meerdere ontwikkelingen kun je hier vinden.

Shuttleproject

Het shuttleproject wordt weer opgepakt. Er is draagvlak voor bij de hotels, maar de uitwerking blijkt lastig. De status is op dit moment dat er offertes worden uitgebracht door gespecialiseerde adviesbureaus voor infrastructuur en dienstregeling.

11 april algemene ledenvergadering

Op maandag 11 april vindt de algemene ledenvergadering (ALV) plaats. Zodra we het programma ingevuld hebben, brengen we de leden op de hoogte.

Volgend hoteloverleg KHN Haarlemmermeer is op 21 april

Het hoteloverleg was gepland op 10 februari maar door de corona omstandigheden is deze gecanceld. Het volgende hoteloverleg is op donderdag 21 april. Ondertussen wordt er gewerkt aan een plan om de toeristenbelasting in te zetten ten behoeve van het toerisme. Op 23 maart is hier een gesprek over.

Maandag 30 mei inspiratietour

Zet alvast in je agenda! Maandag 30 mei organiseren we een inspiratietour naar Scheveningen en Den Haag. Zodra we het programma rond hebben, versturen we de uitnodiging.

Marketing Haarlemmermeer

In januari is er een online bijeenkomst geweest. Ze zijn bezig met promotiefilm voor de gemeente om het toerisme op gang te krijgen. Voor het volgende bestuursoverleg nodigen we iemand vanuit Haarlemmermeer Marketing uit.

Overige zaken

Het laatste nieuws rondom corona vind je hier:


We bedankten Verhage Floriande voor de gastvrijheid. Op maandag 11 april 2021 vergadert het bestuur weer, met aansluitend de ALV. Heb je onderwerpen of vragen die je wilt stellen, laat het ons weten via haarlemmermeer@khn.nl.

Heb je de Facebook van KHN Haarlemmermeer al geliked? Zegt het voort!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens