Welke steunmaatregelen zijn er voor jou?

De overheid heeft inmiddels meerdere regelingen opgetuigd om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Met de regelingen kun je bijvoorbeeld inkomensondersteuning krijgen of tegemoetkoming in je loonkosten en vaste lasten. Andere regelingen maken het makkelijker om aan krediet te komen. KHN heeft de meest belangrijke regelingen voor jou op een rijtje gezet.

Kijk voor meer informatie over het totaaloverzicht van het steun- en herstelpakket. Daar vind je alles over de verschillende regelingen.

KHN verwijst ook naar het Time-out arrangement: Time-out-arrangement (TOA) - Coronavirus: financiële regelingen. Het TOA gaat ondernemers met dienstverlening helpen bij het gebruik maken van deze wet voor een schuldenakkoord en pakt knelpunten aan die ondernemers daarbij tegenkomen.

NOW: Hoe en wanneer kan ik de NOW aanvragen?

Je kunt de NOW aanvragen via de website van het UWV. Kijk hier voor meer informatie van de Rijksoverheid: Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW 5)

TVL: Hoe en wanneer kan ik de TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb) aanvragen?

Aanvragen van de verlengde TVL-regeling? Kijk op Rvo.nl voor de TVL-regels en TVL-aanvragen.

Informatie vanuit de Rijksoverheid: Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL Q4 2021)

Horeca-chat-spreekuur over TVL

Speciaal voor horecaondernemers heeft RVO samen met KHN een chat-spreekuur opgezet over de TVL. Twee keer per week kun je jouw vragen over de TVL stellen aan de horecaspecialisten van RVO.

Belastingmaatregelen

Belastinguitstel en soepele betalingsregeling

De Belastingdienst heeft verschillende regelingen om de administratieve en financiële lasten voor jou als ondernemer te verlichten. De tijdelijke maatregelen zijn onder meer gericht op uitstel van betaling van bijvoorbeeld inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Ondernemers die wegens corona uitstel van betaling van belastingen hebben gekregen, krijgen langer de tijd om hun opgebouwde belastingschuld af te lossen. Zij krijgen nu 5 jaar de tijd om de belastingschuld terug te betalen en hoeven pas vanaf 1 oktober 2022 terug te betalen. Ook voor nieuwe aanslagen kan uitstel worden gevraagd.

Hoe en wanneer kan ik belastinguitstel aanvragen?

Via de site van de Belastingdienst kun je jouw aanvraag voor uitstel indienen. Corona-uitstel kan tot eind 2021 voor belastingen die uiterlijk 1 februari zouden moeten zijn betaald. Lees op de informatie van de Rijksoverheid hoe verder. Zoals het starten van afbetalen van uitgestelde betalingen, vanaf oktober 2022 over maximaal 60 maanden.

Tips

eHerkenning

Met eHerkenning sneller, veiliger en eenvoudiger jouw aanvragen in orde maken. Vraag nu eHerkenning aan via Z login: Gegarandeerd goedkoopste eHerkenning voor KHN-leden.

KHN Subsidieloket: Vind een geschikte subsidie voor jou

Er zijn duizenden lokale, regionale, nationale en Europese ondersteuningsmogelijkheden. Maar hoe vind je een subsidie die geschikt is voor jouw horecabedrijf? Om je daarbij te helpen heeft KHN samen met Vindsubsidies een subsidieloket ontwikkeld waarin je gratis kunt zoeken naar relevante subsidies. Kijk op khn.nl/subsidieloket voor meer informatie.

Makkelijk en snel steun aanvragen met EHerkenning

Makkelijk en snel steun aanvragen met EHerkenning