Welke steunmaatregelen zijn er voor jou?

De overheid heeft meerdere regelingen opgetuigd om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Met de regelingen kon je bijvoorbeeld inkomensondersteuning krijgen of tegemoetkoming in je loonkosten en vaste lasten. Andere regelingen maakten het makkelijker om aan krediet te komen. KHN heeft de meest belangrijke regelingen voor jou op een rijtje gezet.

Kijk voor meer informatie over het totaaloverzicht van het steun- en herstelpakket. Daar vind je alles over de status van de verschillende regelingen.

KHN verwijst ook naar het Time-out arrangement: Time-out-arrangement (TOA) - Coronavirus: financiële regelingen. Het TOA gaat ondernemers met dienstverlening helpen bij het gebruik maken van deze wet voor een schuldenakkoord en pakt knelpunten aan die ondernemers daarbij tegenkomen.

NOW

Je kunt de afrekening van de NOW aanvragen via de website van het UWV. Kijk hier voor meer informatie van de Rijksoverheid: Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW 5)

TVL

Je kunt de afrekening van de TVL aanvragen via Rvo.nl.

Informatie vanuit de Rijksoverheid: Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL Q4 2021)

Belastingmaatregelen

Belastinguitstel en soepele betalingsregeling

De Belastingdienst heeft verschillende regelingen om de administratieve en financiële lasten voor jou als ondernemer te verlichten. De tijdelijke maatregelen zijn onder meer gericht op uitstel van betaling van bijvoorbeeld inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting.

Ondernemers die wegens corona uitstel van betaling van belastingen hebben gekregen, krijgen langer de tijd om hun opgebouwde belastingschuld af te lossen.

Zij krijgen nu 5 jaar de tijd om de belastingschuld terug te betalen en hoeven pas vanaf 1 oktober 2022 terug te betalen. Eventueel kan dit in bijzondere omstandigheden na een levensvatbaarheidstoets individueel en bij uitzondering worden verlengd naar 7 jaren. Lees hier meer over de mogelijkheden voor soepele betalingsregelingen bij de Belastingdienst.

Hoe en wanneer kan ik belastinguitstel aanvragen?

Via de site van de Belastingdienst is de informatie van de Belastingdienst beschikbaar.

Tips

eHerkenning

Met eHerkenning sneller, veiliger en eenvoudiger jouw aanvragen in orde maken. Vraag nu eHerkenning aan via Z login: Gegarandeerd goedkoopste eHerkenning voor KHN-leden.

KHN Subsidieloket: Vind een geschikte subsidie voor jou

Er zijn duizenden lokale, regionale, nationale en Europese ondersteuningsmogelijkheden. Maar hoe vind je een subsidie die geschikt is voor jouw horecabedrijf? Om je daarbij te helpen heeft KHN samen met Vindsubsidies een subsidieloket ontwikkeld waarin je gratis kunt zoeken naar relevante subsidies. Kijk op khn.nl/subsidieloket voor meer informatie.

Makkelijk en snel steun aanvragen met EHerkenning

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens