Registreer je direct en vind een geschikte subsidie voor jou!

Er zijn duizenden lokale, regionale, nationale en Europese ondersteuningsmogelijkheden. Ook voor horecaondernemers zijn mogelijkheden op verschillende gebieden, zoals innovatie, scholing en duurzaamheid. Maar hoe vind je een subsidie die geschikt is voor jouw horecabedrijf? Om je daarbij te helpen heeft KHN samen met Vindsubsidies een subsidieloket ontwikkeld waarin je gratis kunt zoeken naar relevante subsidies. Heb je een subsidie gevonden, dan kan Vindsubsidies je helpen met de aanvraag.

Jouw KHN-voordeel

 • Na eenmalige registratie krijg je gratis toegang tot het KHN Subsidieloket van Vindsubsidies. Dit vertegenwoordigt een waarde van 1500 euro per jaar!
 • Tot 2,5 procentpunt korting op de vergoeding bij succesvolle bemiddeling door Vindsubsidies. Deze vergoeding is een percentage van het toegekende subsidiebedrag. Je betaalt de vergoeding pas nadat je de verleningsbeschikking hebt ontvangen.
 • Je betaalt geen vergoeding aan Vindsubsidies voor subsidies die je zelf aanvraagt.
 • Je gegevens of zoekgedrag worden niet gedeeld met (semi)overheidsinstanties.

Interessante subsidieregelingen voor de horeca

De volgende subsidieregelingen kunnen interessant zijn voor jou:

 • Energie-investeringsaftrek (EIA)
  De EIA is een fiscale regeling waarmee de overheid je ondersteunt bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Met de EIA kun je dubbel voordeel behalen, je energiekosten gaan omlaag en je betaalt minder belasting. Met EIA kun je 45,5% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving. Hierdoor kan de EIA een netto fiscaal voordeel opleveren van ruim 11,73% van het in aanmerking komende investeringsbedrag. Tot 3 maanden na het verstrekken van de opdracht kan een subsidieaanvraag ingediend worden. Voorbeelden van energiezuinige EIA-investeringen: koel- en vriesinstallaties, ledverlichting, vaatwassers, afzuigsystemen, elektrische oven, warmtepompen kook- en inductieplaten, isolatie, ventilatoren en elektrische frituurapparatuur.
 • Milieu-investeringsaftrek (MIA)
 • De MIA en willekeurige afschrijving milieu-investering (Vamil) zijn fiscale regelingen waarmee de overheid je ondersteunt bij investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Met de MIA kun je 27%, 36% of 45% (afhankelijk van de code) van het investeringsbedrag van het bedrijfsmiddel aftrekken van de fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving. Tot 3 maanden na het verstrekken van de opdracht kan een subsidieaanvraag ingediend worden. Voorbeelden van milieuvriendelijke investeringen zijn: glasversnipperaar, elektrische bestelauto, elektrische bakfiets, speed- pedelec en een slim oplaadpunt voor elektrische voertuigen.
 • Wet Bevordering Speur & Ontwikkelingswerk (WBSO) voor innovatie
  Voor horecagerelateerde innovaties (ontwikkeling nieuwe technologieën en producten) kan WBSO worden ingezet. De WBSO biedt een vergoeding van 32% voor de gemaakte loon- en materiaalkosten.
 • Stimuleringsregeling voor leren en ontwikkelen (SLIM)
  De SLIM-regeling in mkb-ondernemingen en grootbedrijven in de landbouw-, horeca- of recreatiesector heeft subsidie in kas voor scholingsplannen, loopbaanadviezen en praktijkleerplaatsen. Per onderneming kan bijna € 25.000 subsidie worden aangevraagd.
 • Provinciale subsidies
 • Ook op provinciaal niveau zijn er subsidiemogelijkheden voor investeringen door bedrijven in de horeca en recreatieve sector. Ook deze vind je in het KHN Subsidieloket. Gratis te raadplegen voor leden.

Meer weten of direct profiteren

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Bekijk dan onze flyer over Vindsubsidies. Of registreer je direct op khnsubsidies.nl en krijg gratis toegang tot het KHN Subsidieloket! Hulp nodig bij het vinden of aanvragen van subsidies? Dan helpt onze partner Vindsubsidies je graag. Heb je vragen over het KHN Subsidieloket? Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen we contact met je op.

Contactformulier

Ben je geïnteresseerd in dit KHN-ledenvoordeel? Vul dan dit formulier in. Dan neemt onze voordeelpartner vrijblijvend contact met je op.

Tip: via dit formulier kun je makkelijk en vrijblijvend informatie aanvragen over meerdere ledenvoordelen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens