Registreer je direct en vindt een geschikte subsidie voor jou!

Er zijn duizenden lokale, regionale, nationale en Europese ondersteuningsmogelijkheden. Maar hoe vind je een subsidie die geschikt is voor jouw horecabedrijf? Om je daarbij te helpen heeft KHN samen met Vindsubsidies een subsidieloket ontwikkeld waarin je gratis kunt zoeken naar relevante subsidies. Heb je een subsidie gevonden, dan kan Vindsubsidies je helpen met de aanvraag.

Jouw KHN-voordeel

 • Na eenmalige registratie krijg je gratis toegang tot het KHN Subsidieloket van Vindsubsidies. Dit vertegenwoordigt een waarde van 1500 euro per jaar!
 • Tot 2,5 procentpunt korting op de vergoeding bij succesvolle bemiddeling door Vindsubsidies. Deze vergoeding is een percentage van het toegekende subsidiebedrag. Je betaalt de vergoeding pas nadat je de verleningsbeschikking hebt ontvangen.
 • Je betaalt geen vergoeding aan Vindsubsidies voor subsidies die je zelf aanvraagt.
 • Je gegevens of zoekgedrag worden niet gedeeld met (semi)overheidsinstanties.

Interessante subsidieregelingen voor de horeca

In deze flyer (pdf) staat een aantal subsidieregelingen die interessant kunnen zijn voor de horeca. In het kort:

 • Energie Investeringsaftrek (EIA)
  De EIA is bedoeld voor investeringen en energievriendelijke onderdelen en bedrijfsmiddelen die voorkomen op de energielijst. De extra belastingaftrek op de fiscale winst waar je met de EIA recht op hebt, bedraagt 45% van het investeringsbedrag. Je kunt nog tot 3 maanden na de opdrachtverstrekking subsidie aanvragen. Voorbeelden van energiezuinige EIA-investeringen: koel- en vriesinstallaties, LED-verlichting, vaatwassers, afzuigsystemen, kook- en inductieplaten, isolatie, ventilatoren en frituurapparatuur.
 • Wet Bevordering Speur & Ontwikkelingswerk (WBSO) voor innovatie
  Voor horecagerelateerde innovaties (ontwikkeling nieuwe technologieën en producten) kan WBSO worden ingezet. De WBSO biedt een vergoeding van 32% voor de gemaakte loon- en materiaalkosten.
 • Stimuleringsregeling voor leren en ontwikkelen (SLIM)
  De SLIM-regeling in mkb-ondernemingen en grootbedrijven in de landbouw-, horeca- of recreatiesector heeft subsidie in kas voor scholingsplannen, loopbaanadviezen en praktijkleerplaatsen. Per onderneming kan bijna € 25.000 subsidie worden aangevraagd.
 • Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+)
  In het voorjaar van 2020 is er een laatste openstelling van de SDE+ subsidieregeling voor het produceren van duurzame energie, bijvoorbeeld via zonnepanelen.

Meer weten of direct profiteren

Registreer je vandaag nog op khnsubsidies.nl en krijg gratis toegang tot het KHN Subsidieloket! Hulp nodig bij het vinden of aanvragen van subsidies? Dan helpt onze partner Vindsubsidies je graag. Heb je vragen over het KHN Subsidieloket of wil je eerst meer weten voor dat je je registreert? Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen we contact met je op.

Meld je nu aan of vraag meer informatie

Vraag makkelijk en vrijblijvend informatie aan bij meerdere voordeelpartners tegelijk. Ga daarvoor naar dit aanvraagformulier.