Klinkt margeverbetering, kosten besparen en inspelen op trends jou als muziek in de oren?

Word deelnemer van Restaurants van Morgen en ontvang 50% extra korting middels de subsidieregeling die gemeente Arnhem beschikbaar stelt aan de eerste 10 deelnemers.

“Vanuit Arnhem dragen we graag bij aan het programma ‘Restaurants voor morgen’. We verspillen in Nederland gewoon te veel voedsel, meer dan 150 kilogram per Nederlander per jaar! Maar het gaat over veel meer. Het gaat over gezond eten, over de betaalbaarheid van duurzaam geproduceerd voedsel, over eerlijke handel. En het gaat over het klimaat, want de productie van vlees heeft een enorme impact op ons klimaat. En als je voedsel van ver haalt, dan moet dat getransporteerd worden. ‘Restaurants van Morgen’ begeleidt horecaondernemers bij het terugdringen van verspilling én bij het verduurzamen van hun menu. Een mooie kans voor Arnhemse horecaondernemers om te verduurzamen én om de kosten te verlagen. Hier komen innovatie, duurzaamheid en de creatieve kracht van de Arnhemse ondernemers mooi samen.”
Nermina Kundić, wethouder gemeente Arnhem.

Wat ga je doen?
Je bepaalt zelf met welk thema je aan de slag gaat; eiwittransitie of voedselverspilling.

Eiwittransitie – Inkoopcheck
We analyseren je inkoop door middel van je bestel- en/of boodschappenlijsten van een maand. Op basis hiervan worden je meest gekochte productgroepen aangewezen die over de hele linie vaak terugkomen. Van deze productgroepen wordt de CO2-uitstoot berekend. Dit helpt om in te zien waar slimme aanpassingen in het menu voor grote impact kunnen zorgen. We brengen de stappen in kaart tijdens een adviesgesprek bij jou op locatie.

Voedselverspillingsmeting
Hiervoor meet de je de hoeveelheid keuken-, koelkast- en bordenafval gedurende een afgesproken periode. Greendish analyseert dit en rekent dit om naar hoeveelheid voedselverspilling per gast. Dit helpt om in te zien hoe voedselverspilling nog verder verminderd kan worden en waar jij je tijdens het project op gaat focussen met behulp van een adviesgesprek bij jou op locatie.

We brengen je resultaat in kaart middels een nul- en effectmeting. Lees hier meer over onze aanpak.

Wat levert het op?
De eerste 50 deelnemers uit verschillende sectoren die aan de slag zijn gegaan met eiwittransitie en/of het verminderen van voedselverspilling leverden het bewijs dat voedselduurzaamheid én kostenbesparing hand in hand gaan. Lees meer over de mooie resultaten.

Restaurants van Morgen begint Vandaag!

Maak een afspraak
Interesse of meteen deelnemer worden? Plan een korte kennismakingsafspraak in en bespreek met de Impact Coach jouw plan van aanpak. Je kunt hiervoor gebruik maken van de link Meet with Yumi Overbeeke - Greendish of bel/stuur een whatsapp bericht naar 06 83 14 47 22.

Restaurants van Morgen is onderdeel van het programma Gelderland van Morgen. Mogelijk gemaakt door provincie Gelderland.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens