Maandag 22 maart jl. kwam het bestuur van KHN Castricum, Heiloo, Uitgeest bij elkaar. Vanwege corona was het al weer enige tijd geleden dat “fysiek” werd vergaderd. De locatie, ’t Hoorntje in Akersloot, bood genoeg ruimte zodat gemakkelijk afstand kon worden gehouden.

Er werd veel informatie gedeeld vanuit het hoofdbestuur door de regiomanager. Daarnaast waren er tips voor horecaondernemers om gebruik te maken van opschortingsregelingen via Consensus en de belastingdienst en een aanbod van hulp bij het maken van bezwaar tegen de WOZ. Informatie hierover is te vinden op de website van KHN WOZ-Bezwaar | Bespaar tot 40% met Bartels Consultancy (khn.nl). Voor alle financiële steunmaatregelen kijk hier: Financiële regelingen van de Rijksoverheid (khn.nl)

Vanuit de natte horeca is er een verzoek aan de gemeente Castricum gedaan om op donderdag en zondag een uurtje extra open te mogen en wel van 02.00 naar 03.00 uur. Hopelijk volgt hier binnenkort een positieve reactie op.

Tevens kan door de Castricumse horecaondernemers een beroep worden gedaan op het noodfonds van de gemeente. Met een goede onderbouwing van het verzoek kan aanspraak worden gedaan op € 1.500,- per ondernemer. Zie ook: Lokale steunmaatregelen | Gemeente Castricum

Onder het mom gedeelde smart is halve smart vertelden de bestuursleden elkaar wat de corona met hen en met name met hun bedrijf doet en deed. De algehele tendens was toch optimisme. Natuurlijk is het financiële leed in sommige gevallen zeer groot en is men het meer dan zat om machteloos toe te zien hoe de tijd verstrijkt zonder dat men open mag. De meesten van de ondernemers hebben nevenactiviteiten als bezorgen opgepakt. Dit dekt vanzelfsprekend niet alle kosten maar men blijft wel bezig.

Niek Groen, eigenaar van Restaurant Klaas in Uitgeest, start zelfs met een nieuwe onderneming. Op het Erfgoedpark de Hoop hebben zij vorige zomer een ijssalon geopend en wordt op dit moment gewerkt aan een nieuw restaurant Krelis. Dat getuigt van optimisme en vertrouwen in de toekomst. Alle hoop van de bestuursleden is gericht op de komende zomer als iedereen gevaccineerd is en de behoefte aan een terras en elkaar ontmoeten eindelijk weer beloond kan worden.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens