Op 31 januari 2022 heeft het bestuur van KHN Medemblik weer vergaderd. Benieuwd wat zij besproken hebben?

Hierbij de belangrijkste punten.

Financiën

Het gaat goed met de financiën. Er staat ongeveer € 2.800 op de rekening. In 2022 wordt er geen eigen bijdrage gevraagd aan de leden. Dit is besloten tijdens de laatste algemene ledenvergadering.

Nieuwe bestuursleden

Met het wegvallen van Jan Schouten uit het bestuur is er plaats voor nieuwe bestuursleden. Vind je het interessant om een keer aan te sluiten bij een vergadering? Neem dan contact op met een van de bestuursleden, de regiomanager, Ramesh Jongens via r.jongens@khn.nl of stuur een mail naar medemblik@khn.nl. De volgende vergadering is 16 mei aanstaande.

Vergrote terrassen, stand van zaken

De gemeente heeft toegezegd dat ook dit jaar de terrassen weer vergroot mogen worden. Voor een permanent vergroot terras hebben de ondernemers bij de gemeente een verzoek kunnen indienen.

Ondersteuning coronatoegangsbewijs

De gemeente heeft geld ontvangen voor ondersteuning van de horeca. Iedere ondernemer heeft een mail ontvangen van de gemeente dat als de ondernemer steun nodig heeft, dit kan melden bij de gemeente. Het bestuur bespreekt met de gemeente om I-pads aan te schaffen voor de ondernemer ter vervanging van de telefoons van de werknemers.

Vergadering inplannen met gemeente

Er wordt weer een vergadering ingepland met de gemeente. Punten om te bespreken zijn o.a.:

  • Bij verplicht sluiten van de zaak door de overheid ontvangt de ondernemer een tegemoetkoming voor personeel en vaste lasten alleen niet voor de ondernemer zelf. Dit moet anders.
  • Faciliteiten parkeren auto’s en fietsen. De mensen zetten nu hun fiets zo dicht mogelijk bij het restaurant waar ze gaan zitten. Dit geeft overlast. Er zijn wel plekken waar mensen de fiets kunnen zetten, alleen dit is dan uit het zicht. Optie kan zijn om goede fietsenrekken neer te zetten waarbij je fiets automatisch in het slot zit.

Nieuws van de regiomanager

Loket NOW 8 gaat op 14 feb 2022 open en sluit op 13 april 2022: NOW | UWV | Werkgevers. TVL Q1 2022 nog niet bekend, opening loket Q4 2021 verlengd tot 11 feb 2022.

Dirk Beljaarts en Landelijk Bestuurslid, Saskia Geraeds, komen op een tweedaags werkbezoek in Noord-Holland. Ramesh is gevraagd om samen met de besturen een leuk programma op touw te zetten. Op 9 mei komen zij naar Enkhuizen en Medemblik.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens