Op 7 oktober vond het halfjaarlijkse hoteloverleg plaats, ditmaal bij het Amrath Hotel in Alkmaar.

Voorzitter Elles Raat verwelkomde Tim Pfaff, de nieuwe GM bij The Fallon. Tevens opende zij met de mededeling dat er namens KHN Alkmaar een bos bloemen met beertje is bezorgd bij Xiaohui die is bevallen van een gezonde dochter.

Naast de onderwerpen personeel en nieuwe (hotel-) ontwikkelingen kwamen opnieuw de onderwerpen toeristenbelasting en handhaving op o.a. illegale verhuur ter sprake. Hierover lees je meer in bijgaand verslag.

Hotelweek

Met de Alkmaarse hotelweek worden verschillende sectoren (horeca, winkels, evenementen, cultuur) met elkaar verbonden. Door krachten te bundelen wordt een uniek programma samengesteld dat mensen een bijzondere ervaring biedt. Voor dit plan is een bijdrage gevraagd vanuit het stimuleringsfonds. We hopen z.s.m. duidelijkheid te krijgen over een mogelijke bijdrage. De hotelweek staat gepland voor februari 2022.

Financieel

Relevante informatie over de financiële steunmaatregelen en hoe je geld kan terugvorderen van de belastingdienst:

Alkmaar marketing

Er zijn nog weinig internationale bezoekers, ondanks dat was de bezettingsgraad in augustus goed. De zakelijke markt trekt ook aan. Er komen ook weer boekingen voor november, december en volgend jaar, in tegenstelling tot de zomer toen er voornamelijk last minute boekingen kwamen. Mensen durven weer verder vooruit te kijken, het zijn nog wel voornamelijk Nederlanders en Duitsers, nog geen andere nationaliteiten.
OOk komen er weer aanvragen van lokale bedrijven, die behoefte hebben aan ruimtes voor vergaderen, door het vele thuiswerken is er ook weer behoefte om met elkaar af te spreken buiten de deur. De mogelijkheden voor vergaderen buiten de deur kunnen bij Alkmaar Prachtstad onder de aandacht worden gebracht. Bijgaand een link naar de presentatie van Alkmaar marketing.

Regiosafari

10 november is er weer een Regiosafari in Alkmaar waarbij er met 3 bussen door de regio wordt gereisd om inspiratie en kennis op te doen. Er zijn diverse workshops, begin en einde is bij het Afas stadion, voor het complete programma zie: https://netwerkregioalkmaar.nl/

Bijlagen:

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens