Eind april heeft er een eerste kennismakingsgesprek plaatsgevonden met het bestuur van KHN Den Haag en wethouder Balster.

Hij heeft voedsel en buitenruimte in zijn portefeuille en wil graag meer plantaardige eiwitten op de menukaart.

Vanuit de horeca wordt er ook een verschuiving geconstateerd die richting op, het bestuur heeft aangegeven dat de klant uiteindelijk bepaalt. Zolang de klanten niet massaal vegan gaan worden, worden de menu’s dus ook niet drastisch aangepast.

De wethouder stelde voor om collectief met de landelijke Week zonder Vlees & Zuivel mee te doen (3 t/m 9 maart 2025).

Een kleine groep Haagse ondernemers deed dat afgelopen voorjaar ook al, maar de wethouder zou graag meer Haagse deelnemers + steun van KHN aan deze campagneweek zien. Op zijn beurt wil de wethouder zich dan ook hard maken voor promotie van de deelnemers.

Ook verwees hij naar de recent gelanceerde Klimaatdeals. Hij miste daar een deal over voedsel en vroeg KHN om daarover na te denken / met een voorstel te komen.

Het Nieuwe Nassen uit Rotterdam (Het Nieuwe Nassen – BlueCity) is ook nog ter sprake geweest. Vooral het gebruik van de Orbisk meetapparatuur (om voedselverspilling tegen te gaan). Dit is -zoals bekend- een vrij duur systeem, maar de gemeente wil desgewenst wel puzzelen op een soortgelijk pilotproject voor Den Haag.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens