KHN Maastricht en Heuvelland is blij dat de gemeente Maastricht het terrassenbeleid herziet want verminderen of verspoelen van de regels die op dit moment gelden voor de terrassen zijn zeer welkom. We maken ons echter zorgen dat herinrichting van de terrasoppervlakte menig horecaondernemer onnodig in de problemen kan brengen. De impact kan groot zijn voor de horeca in het algemeen als hierin een verkeerde beslissing wordt genomen.

KHN Maastricht en Heuvelaand heeft de gemeente Maastricht in een brief laten weten dat er meer individueel maatwerk en bestuurlijke zorgvuldigheid dient plaats te vinden alvorens de gemeenteraad akkoord gaat met het voorstel van de herindeling van diverse pleinterrassen.

Er zijn vele belangen in dit dossier en het proces gaat te snel in deze fase. Door zorgvuldiger te kijken naar de individuele belangen van de diverse ondernemers, zeker als het gaat om afspraken waar meerdere ondernemers de effecten van gaan voelen, zal er meer draagvalk ontstaan.

Op 17 december om 1700 uur vindt de stadsronde in de gemeente Maastricht plaats over de terrassenverordening. Je bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens