De gemeente Amsterdam heeft aanvullende eisen gesteld aan dance-events in horecagelegenheden. Zo moet het personeel een training volgen op het gebied van ‘Eerste Hulp Bij Drank en Drugsongevallen’ (EHBDD). KHN Amsterdam biedt in samenwerking met het Rode Kruis de training aan. Jij en/of jouw medewerkers leren om afwijkend gedrag te herkennen en adequaat te reageren.

Naast drankgebruik in het uitgaansleven komt het steeds vaker voor dat er drugs worden gebruikt. Met name bij dance-events in clubs en reguliere uitgaansgelegenheden is er een toename van het gebruik. Tijdens (grootschalige) festivals is het al heel gebruikelijk dat er goed gekwalificeerd personeel aanwezig is dat eerste hulp kan verlenen als daar reden toe is. Incidenten komen niet vaak voor maar als het gebeurt, is het belangrijk dat de aanwezige professionals adequaat kunnen reageren.

Voor wie?

De training is bedoeld voor horecaondernemers en hun medewerkers die met personen in aanraking kunnen komen die onder invloed verkeren van drank en/of drugs.

Inhoud van de training

Om goed te kunnen helpen, is het belangrijk om achtergrondinformatie te hebben over de diverse middelen en hun effect. Het gaat niet zozeer alleen om de drugs die iemand ingenomen heeft, maar vooral om de problemen die daarna kunnen optreden. Dat leer je tijdens de training. Tijdens de online module leer je wat de effecten zijn van verschillende middelen. Daarna leer je tijdens de interactieve training van 3 uur hoe je om gaat met iemand die onder invloed is en hulp nodig heeft. In deze training wordt men klaargestoomd om in te kunnen grijpen als het ‘mis’ gaat.

Certificaat

Na afloop krijgt de deelnemer per email een persoonsgebonden certificaat. Je bent dan gelijk vanaf het eind van de cursusdag inzetbaar. Een paar weken na de praktijkdag wordt het certificaatpasje gestuurd naar het opgegeven postadres. Het certificaat is twee jaar geldig; waar men ook werkzaam is. Daarna kun je een bijscholing volgen om het certificaat met twee jaar te verlengen. De gemeente Amsterdam erkent dit certificaat als eerste hulp gekwalificeerde medewerkers, zoals benodigd bij reguliere clubavonden en voor feesten als ADE (lees ook de nadere regels dance events van de gemeente). Het is belangrijk dat men adequaat weet te handelen bij alcohol en drugsongevallen. De gemeente Amsterdam controleert tijdens de ADE actief of een horecagelegenheid beschikt over een certificering.

Voorwaarden deelname

Om deel te kunnen nemen aan deze interactieve training moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Iedere deelnemer dient zich individueel in te schrijven onder eigen naam én eigen e-mailadres, want na afloop ontvangt iedere deelnemer een persoonsgebonden bewijs van deelname.
  • Het Bewijs van Deelname (bij minimaal 80% score per onderdeel) is een voorwaarde om toegang te verkrijgen tot de interactieve training.
  • Je bent 18 jaar of ouder.
  • Je bent in het bezit van een geldig EHBO diploma Oranje Kruis of Rode Kruis of:
    - Je bent in het bezit van een geldig bhv-diploma, niet ouder dan 1 jaar bij aanvang van deelname
    - Je dient een kopie van geldig BHV of EHBO diploma mee te nemen naar de training

Data, locatie en aanmelden

29 september 2021
Aanvang: 18.30-21.30 uur
Leidseplein 33, 1017 PP Amsterdam

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

7 oktober 2021
Aanvang: 18.30-21.30 uur
Leidseplein 33, 1017 PP Amsterdam

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

    Deze cursus wordt aangeboden door het Rode Kruis kijk hier voor meer informatie.

    Direct advies nodig?

    We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

    Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

    Contactgegevens