De zomervakantie is voorbij, de scholen beginnen weer en mensen gaan weer aan het werk. Daardoor neemt de verkeersdrukte toe, ook in Amsterdam.

Houd er rekening mee dat de Piet Heintunnel in Amsterdam-Oost nog steeds dicht is voor renovatiewerkzaamheden. De gemeente Amsterdam biedt reisalternatieven, waarvoor speciale acties lopen.

Goed begin

Sinds 25 juni is de Piet Heintunnel voor een periode van 15 maanden dicht voor een grote renovatie. Als alternatief kiezen automobilisten voor thuiswerken of bijvoorbeeld de fiets, een elektrische scooter of de tram. Reizigers die afhankelijk zijn van de auto, bijvoorbeeld leveranciers, verspreiden zich over de omleidingsroutes en/of reizen buiten de spits. Mede hierdoor is de eerste periode na tunnelsluiting in het verkeer rustig verlopen. De gemeente Amsterdam bedankt alle reizigers die hieraan een bijdrage hebben geleverd.

Korting en cadeaus

Uiteraard is het voor iedereen prettig als de situatie zo blijft. Daarom is het advies waar mogelijk te blijven kiezen voor een slim reisalternatief. Voor € 1 kun je een GVB dagkaart proberen, waarmee je met tram 26 alsnog door de Piet Heintunnel reist. Of je pakt een deelscooter van felyx of Check en krijgt gratis rijminuten. Als je fietst, spaar je via de Toogethr Cycles-app punten voor cadeaus of het goede doel. En voor een tientje probeer je een week een e-bike of e-bakfiets. Via de Amaze app plan boek en betaal je je reis, en ook daar krijg je een startkorting. Een compleet overzicht van de reisalternatieven en de speciale acties is te vinden op www.amsterdambereikbaar.nl/pietheintunnel.

Online toolkit

Deel de informatie over de Piet Heintunnel vooral ook met relaties, gasten en klanten! Zo zijn zo veel mogelijk mensen op de hoogte. Er is zowel voor werkgevers als werknemers een praktische online toolkit beschikbaar, met onder andere een overzicht van alle reisalternatieven en een video met uitleg over de sluiting van de Piet Heintunnel. De gemeente organiseert ook regelmatig (online) bijeenkomsten voor bedrijven. Wil je hiervoor worden uitgenodigd, de online toolkit ontvangen of heb je andere vragen of opmerkingen over de Piet Heintunnel? Laat het weten via tunnels@amsterdam.nl. De gemeente Amsterdam helpt je graag verder.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens