Vanaf 1 januari 2022 zijn we allemaal ondernemers in de nieuwe Land van Cuijk gemeente. Dit heeft gevolgen voor hoe we ondernemen en welke kansen er zijn voor onze sector.

Om hier zo goed mogelijk op in te kunnen spelen, hebben we met bestuurders van de huidige KHN afdelingen besloten per 1 januari een KHN Land van Cuijk afdeling op te richten, met vertegenwoordigers uit alle vijf de deelgebieden.

Visie

We zijn achter de schermen druk bezig met het schrijven en delen van onze visie op de toekomst van gastvrijheidssector. Dit doen we samen met HISWA/RECRON, zodat onze lobby zoveel mogelijk impact heeft in gesprekken met de (aankomende) bestuurders van de nieuwe gemeente. Op 25 juni gaan we deze visie inhoudelijk bespreken met de nieuwe gemeentesecretaris.

Ons doel is om de toegevoegde waarde van de sector op de leefbaarheid en levendigheid van onze gemeente te laten zien. Wij zorgen met onze bedrijven voor een aantrekkelijke woonomgeving waar van alles te doen en te beleven is, maar het is ook een sector die veel arbeidsplaatsen oplevert. Bovendien zorgen toerisme en recreatie ervoor dat ook het voorzieningenniveau op peil blijft. Kortom, aandacht en geld voor de gastvrijheidssector is van groot belang. Dit hopen wij ook terug te zien in de manier waarop de nieuwe gemeentelijke organisatie ingericht wordt: wat ons betreft met een aanspreekpunt voor ons als ondernemers en met een beleid dat kansen biedt voor ontwikkeling.

Algemene Plaatselijke Verordening

Op korte termijn gaan we ook input voor de Algemene Plaatselijke Verordening delen met de huidige gemeenten. Dit beleid wordt namelijk als eerste geharmoniseerd. In het kort leggen wij onze wensen neer voor wat betreft openingstijden voor horeca, maar ook die van paracommerciële bedrijven. Ook worden hierin keuzes gemaakt die invloed hebben op het organiseren van evenementen en het innen van toeristenbelasting. Bovendien kan de APV ook beschermen tegen ondermijning en overlast.

Heb je hier nog ideeën of vragen over, of wil je de stukken inzien? Dat kan natuurlijk! Neem dan contact op met regiomanager Niki Hendriks, n.hendriks@khn.nl / 06 53 41 30 96.

Oprichtingsvergadering

Komende september/oktober hopen we jullie allemaal te zien bij de oprichtingsvergadering. Hier gaan we ook belangrijke zaken bespreken die invloed hebben op bedrijven in de nieuwe gemeente, maar we gaan jullie ook verrassen met...

Tot die tijd houden we jullie met procesupdates op de hoogte. Wil je zelf ook meebesturen of op een andere manier betrokken zijn? Dan komen we graag binnenkort op de koffie om dit te bespreken.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens