Hierin zijn o.a. onderstaande punten besproken.

Terrassen
De terrasverruiming die afgelopen zomer is toegestaan mag ook worden gebruikt als winterterras. Deze verruiming is voor 2021 ook te verlengen, hierover zal de gemeente de horecaondernemers informeren. De sluitingstijd van de terrassen is verlengd tot 01.00 uur, dit is opgenomen in de gewijzigde APV.

Wijzigingen APV
Verdere wijzigingen in de APV zijn strengere controle op de sportkantines m.b.t. sluitingstijd en meer bevoegdheden voor paracommerciële instellingen, deze mogen nu max 10x per jaar een “activiteit van persoonlijke aard” organiseren zoals bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje.

#BlackMonday
Koninklijke Horeca Nederland lanceert de landelijke campagne #blackmonday, die op maandag 7 december van start ging. Onder de noemer #blackmonday roept KHN horecaondernemers op mee te doen aan de landelijke actie. Met de campagne wil KHN duidelijk maken dat als de overheid niet per omgaande met aanvullende steun en perspectief komt, meer dan 50% van de sector op korte termijn failliet gaat en honderdduizenden mensen op straat komen te staan.

Honderden ondernemers hingen BlackMondayposters voor het raam, linten voor deuren en sommigen timmerden planken voor de deur. De boodschap is helder: De steun moet omhoog. Zo niet dan verdwijnen er veel horecazaken uit het straatbeeld van dorpen en steden.

Teken de petitie via deze link.

Gemeentelijk steunfonds
LET OP! In tegenstelling tot de eerder genoemde datum van 31-12-2020 kun je een aanvraag indienen tot uiterlijk 30-06-2021, de daadwerkelijke investering moet gedaan zijn voor 31-12-2020. Hebben jullie nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Via deze link kun je alle informatie vinden over de financiële steunmaatregelen.

Persconferentie 14 december
Nog even alle maatregelen uit de toespraak van Mark Rutte teruglezen? Dat kan hier.

Bestuur Goeree Overflakkee
Tijdens de laatste vergadering van dit jaar hebben wij afscheid genomen van onze voorzitter Elles van Dongen. Via deze weg willen wij Elles nogmaals bedanken voor de afgelopen jaren.
Heb jij interesse om ons te komen versterken of wil je eerst eens een vergadering bijwonen? Stuur dan een mail naar r.beijen@khn.nl.

Achter de schermen zijn wij druk bezig voor onze leden. Maar ook zichtbaarheid en persoonlijk contact vinden wij belangrijk. Daarom bezoeken wij eind van dit jaar onze leden met een kleine verrassing.

Contact regiomanager KHN
Hebben jullie vragen of suggesties? Je kunt altijd contact opnemen met Renata Beijen via 06-57078774 of r.beijen@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens