Er is veel gebeurd in onze stad en we hebben regelmatig de pers gehaald. Het goede is wel dat er ook een hoop versoepelingen bereikt zijn voor de komende vastelaovend.

  • Op de achtergrond wordt er nog overlegd voor gezamenlijke alternatieven voor de oude plastic wegwerpbekers. Op basis van de nieuwe regels mogen die niet meer dus nu kijken we naar speciale recyclebare wegwerpbekers of herbruikbare hardcups. Zie de presentatie van 15-01.
  • Ook zijn er nieuwe en aangepaste regels met carnaval, zie daarvoor deze brief van de burgemeester. We denken dat dit een mooie tussenoplossing is, voor 2025 gaan we weer in gesprek om afspraken te maken voor een langere periode.

Imago campagne Roermond

KHN Roermond heeft samen met de gemeente, die een behoorlijke bijdrage hebben geleverd, een imago campagne opgezet. Hiermee proberen we de Roermondse horeca in een positiever daglicht te zetten én extra medewerkers te werven. Deze week was er weer een bijeenkomst waar groen licht gegeven is voor deze campagne. Je kunt nog meedoen wanneer je snel bent! Meld je dan bij marieke@restaurantbubblesandbites.nl.

We hebben enthousiaste reacties gekregen van de aanwezige ondernemers, en toezeggingen van alle aanwezigen om aan deze campagne deel te nemen. Voor degenen die er niet bij waren even in het kort: er zijn twee pakketten waar je als ondernemer uit kan kiezen (zie onderstaande foto). Het is helemaal aan jou/jullie of het grote of het kleine pakket bij je past, en staat los van de bedrijfsgrootte. Kleine ondernemers mogen gerust voor het grote pakket kiezen (en grotere ondernemers voor het kleine pakket). Mocht je als ondernemer met meerdere bedrijven willen meedoen, stellen wij voor om met 1 horecazaak het grote pakket af te nemen en de overige zaken het kleine pakket.

Aangezien de ontwikkeling van de campagne ook tijd kost, willen we zo snel mogelijk aan de slag. Laat mij uiterlijk zondag 21 januari weten of je deel wilt nemen aan de campagne en welk pakket je voorkeur heeft, dan zet ik jouw naam + bedrijf op de lijst. Mocht je meer info willen, dan stuur ik graag de presentatie van vanochtend nog even door. In dat geval heb ik je e-mailadres nodig.

Kleine toevoeging: de campagne wordt (financieel) ondersteund door gemeente Roermond en KHN, en we zoeken ook actief de samenwerking op met We Are Roermond en de Horeca Opleiding Roermond.

KHN Roermond horeca pakket

Tevens organiseert de gemeente Roermond een horeca inspiratie tour op 30 januari aanstaande. Dan wordt ook gesproken over het nieuwe terrassenbeleid.

Binnenkort wordt ook weer gesproken over een nieuw horecabeleid voor Roermond. Uiteraard houdt het bestuur dit in de gaten. Mocht je mee willen praten, hou dan de uitnodiging in de gaten die binnenkort zal komen.

Wil je ook meepraten over zaken die jezelf en je collega’s aangaan? We kijken graag wat je kunt bijdragen aan de afdeling Roermond!

Meld je daarvoor bij regiomanager Christiaan Fijen via roermond@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens