Op dinsdag 8 juni jl. heeft het bestuur van KHN Haarlem overleg gehad. Wat kwam er zoal ter sprake?

Nachtwacht Haarlem
Nachtwacht Haarlem zet zich in als belangenbehartiger, promotor, verbinder, expertisecentrum en ambassadeur voor de verbetering van de Haarlemse nachtcultuur. Op 12 mei is er een Nachtwacht Talkshow Haarlem georganiseerd. Bestuurslid Gijs Brands is aanwezig geweest en heeft de wens uitgesproken om de openingstijden te versoepelen.

Overleg Samen Veilig Uitgaan
Het bestuur van KHN Haarlem was aanwezig bij het overleg Samen Veilig Uitgaan en heeft ook hier de vrije openingstijden onder de aandacht gebracht. Door soepel om te gaan met de openingstijden, krijg je spreiding van publiek en hierdoor minder overlast doordat de aftocht soepeler verloopt. Ook de regel dat ondernemers die tot 5.00 uur ‘s ochtends open zijn, pas om 20.00 uur de deuren mogen openen, is een wens om aan te passen. Elke ondernemer kan dan voor zichzelf bepalen welke openingstijden het meest passen bij het bedrijf en hiervan profiteren.
De gemeente heeft de vraag gesteld hoe de ondernemers de nacht het liefst willen invullen. We stellen hiervoor een brief op. Heb je hier een idee over? Laat het ons weten via haarlem@khn.nl.

Verruiming terrassen
KHN Haarlem zou graag de komende tijd, ook zodra de 1,5 meter regel is opgeschort, de verruiming van de terrassen behouden. Bezoekers willen graag nog op afstand zitten en die mogelijkheid willen we geven. KHN Haarlem stelt een brief op richting de gemeente met het verzoek de verruiming aan te houden tot 1 januari 2023. Heeft u hier een aanvulling op? Laat het ons weten via haarlem@khn.nl

Lobby gemeenteraadsverkiezingen
KHN Haarlem heeft een brief opgesteld met punten die de politieke partijen mee kunnen nemen in hun partijprogramma.

Schone binnenstad
Zaterdag 10 juli is het PlasticPeukMeuk, een dag waar in heel Nederland peuken worden opgeruimd. Niet vanwege het effect op de gezondheid, maar juist voor het effect op het milieu. Één sigarettenfilter bevat chemicaliën die 8,5L water vervuilen en bevat tevens microplastics die nooit verdwijnen!

Om ook Haarlem in deze actie te activeren en tevens de horeca te steunen heeft de Groene Lobby in samenwerking met Handelsbanken een campagne opgezet. Bij deze campagne worden mensen die peuken opruimen beloond met een gratis drankje bij de favoriete horeca. Dit drankje wordt vervolgens door Handelsbanken vergoed.

Momenteel is de Groene Lobby opzoek naar horecazaken die mee willen doen aan deze actie. Door mee te doen wordt je meegenomen in de communicatie als inleverpunt. Wanneer mensen een zakje/bakje opgeruimde peuken inleveren krijgen ze hiervoor een gratis drankje. De ingezamelde peuken worden op het eind van de dag opgehaald en de drankjes worden afgerekend.

Wil je meedoen aan deze campagne of meer informatie? Geef je dan op via peuken@degroenelobby.nl of 06-14042780 (Jasper Fleers).

Het laatste nieuws rondom corona vind je hier:

Op dinsdag 13 juli 2021 vergadert het bestuur weer. Heb je onderwerpen of vragen die je per mail wil stellen, laat het ons weten via haarlem@khn.nl.

Heb je de Facebook van KHN Haarlem al geliked? Zegt het voort!

Op www.khn.nl/haarlem volg je het laatste nieuws vanuit KHN Haarlem.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens