Een klacht of slechte review is niet altijd naar waarheid! Klinkt logisch, maar helaas zijn diverse ondernemers in Brabant aangeschreven door eenzelfde persoon met een klacht die niet te allen tijde terecht was.

Soms was deze man hier namelijk helemaal niet geweest, maar kwam hij wel met een klacht en vroeg om een ‘passende oplossing’.

Hij begint meestal met een compliment, gaat vaak met 4 tot 6 personen op pad en hoopt altijd op compensatie. Wanneer deze compensatie hem tegenvalt, schroomt hij ook niet hierop te reageren. Bekijk hier zijn klacht die hij heeft ingestuurd.

Komt dit of het voorbeeld uit de bijlage jou bekend voor? Helaas diverse ondernemers in onze regio wel…

Heb je meneer een cadeaubon gestuurd of geld naar hem overgemaakt? In meerdere gevallen is de cadeaubon/voucher of geld inmiddels retour ontvangen. Mocht je toch aangifte willen doen dan kan dat via de website van de politie Aangifte of melding doen.

In de basis is er geen sprake van onderdrukking of chantage, maar doet hij een beroep op de gastvrijheid van de ondernemer om tot een oplossing te komen…, dit maakt het juridisch gezien lastig om aan te vechten. Hierin zijn aangiftes ten alle tijden van belang mocht meneer in de toekomst nogmaals een misstap begaan.

Dubbelcheck bij een klacht altijd of deze plausibel is en bied nooit zonder te toetsen compensatie aan!

  • Was je die dag open?
  • Staan de genoemde gerechten op de kaart?
  • Zijn ze daadwerkelijk geweest?
  • Kunnen ze een betalingsbewijs overleggen of kun je de bestelling terugvinden in je kassasysteem?
  • Check deze situatie ook met medewerkers die op die dag op de vloer stonden

Laten we hopen dat deze tips soortgelijke situaties in de toekomst kunnen voorkomen, daarnaast is dit voorbeeld ook landelijk gedeeld om mee te nemen in lobby.

Vragen

Mochten er nog vragen zijn, schroom dan niet om contact op te nemen met regiomanager Merel Reijers via m.reijers@khn.nl / 06 12 02 06 10.