Helaas zijn seksuele uitbuiting en illegale prostitutie onderwerpen die onze hotels raken. Recent zijn er meerdere hotels gesloten vanwege vermeende illegale prostitutie en ook seksuele uitbuiting verdient de aandacht.

We weten dat veel hotels hier aandacht voor hebben; personeel wordt getraind, de voorlichtingsvideo ‘please disturb’ en/of veiligheidskaarten worden daarbij gebruikt en bedrijven laten zich certificeren via: www.noplaceforsextrafficking.org waarbij veel werknemers een e-learning volgen om de problemen beter te leren herkennen en te weten welke handelingen ondernomen kunnen worden. Alle materialen zijn gratis beschikbaar en ook aan de certificering en e-learnings zijn geen kosten verbonden.

Om dit fenomeen beter aan te kunnen pakken en te voorkomen dat hotels gesloten gaan worden vanwege vermeende misstanden is KHN in conclaaf met de gemeente en politie. Claudia Hoek voert in opdracht van Team Migratiecriminaliteit en Mensenhandel een onderzoek uit.

Oproep

Wij willen jullie vragen om vanuit het management, plus minimaal een van de werknemers uit de operatie (dat kan een schoonmaker, beveiliger of receptiemedewerker zijn), een enquête in te vullen. Dit kost maximaal 10 minuten en helpt ons enorm in de lobby. De enquêtes worden anoniem verwerkt. De vragenlijst is zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar.

Deze enquête is inmiddels verlopen.

Voor vragen en/of opmerkingen kun je contact opnemen met:
Politie: Claudia Hoek: claudia.hoek@politie.nl
KHN: Eveline Doornhegge (regiomanager KHN Amsterdam), e.doornhegge@khn.nl / 06-51490709

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens