Zoals jullie bekend, zijn in de afgelopen maanden diverse maatregelen genomen om verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan.

Deze maatregelen hebben voor iedereen in Bergen op Zoom grote gevolgen gehad, voor inwoners, bezoekers én ondernemers. Doordat we ons goed hebben gehouden aan de maatregelen, hebben we er samen voor gezorgd dat het virus beheersbaar werd. Juist dáárom konden deze beperkende maatregelen langzaam in stappen weer worden losgelaten.Ondanks dit willen wij jullie op het hart drukken dat het zo ontzettend belangrijk is dat we allemaal, bezoekers én ondernemers, de regels van het RIVM blijven naleven; zeker nu er veel toeristen in Bergen op Zoom zijn (en nog gaan komen deze zomermaanden). Op heel veel plaatsen wordt dat al keurig gedaan. Helaas blijkt het op sommige plaatsen nog lastig om de voorschriften na te leven. De recente oplevingen van het virus in onder andere ook West-Brabant laten goed zien dat we alert moeten blijven. Dit is van cruciaal belang: nieuwe uitbraken kunnen dramatische gevolgen hebben voor onze bedrijfsvoering met alle persoonlijke en economische gevolgen van dien.

Het dringende verzoek is daarom, namens Koninklijke Horeca Nederland en gemeente Bergen op Zoom, aan horecaondernemers: zorg dat je je aan de RIVM-richtlijnen blijft houden. Zo zorgen we er samen voor dat we het virus onder controle krijgen én houden. Daar waar de regels niet worden nageleefd, gaat de gemeente nu ook nadrukkelijker handhaven.

We zullen op korte termijn gezamenlijk met gemeente een oproep uit laten gaan naar alle bezoekers van de horeca in Bergen op Zoom om zich aan de regels te houden.

We beseffen dat dat ook invloed heeft op de gastvrijheid van Bergen op Zoom. Toch hopen we dat we samen onze verantwoordelijkheid kunnen nemen. De gezondheid van de inwoners van Bergen op Zoom en haar gasten staat voorop!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens