Overijssel subsidieert energiezuinige verwarming van horecaterrassen. De provincie Overijssel daagt de horeca uit om energie te besparen bij de verwarming van hun terrassen. Hiervoor is nu een subsidieregeling opgesteld, die de aanschaf van verwarmde kussens ondersteunt. Door gebruik van verwarmde kussens kan zo'n 90% energie oftewel CO2-uitstoot worden bespaard.

Er is voor de nieuwe (nog te publiceren) subsidieregeling een budget van € 100.000 beschikbaar gesteld. De subsidieregeling is gericht op kleinere ondernemers, met minder dan vijftig medewerkers. Ze mogen geen gas- of elektrische heaters in gebruik hebben naast de kussens.

De bijdrage van de provincie is 30% van de aanschafkosten van de kussens en maximaal € 3000 per ondernemer. De kussens zijn in aanschaf wel duurder dan de heaters, maar dat kan worden terugverdiend doordat minder energiekosten worden gemaakt. De regeling gaat in op 1 oktober 2020, en werkt met terugwerkende kracht vanaf 1 september 2020 voor bedrijven die net hebben geïnvesteerd in verwarmde kussens. "Na een mooie nazomer, komt langzamerhand het najaar in beeld.

Veel gemeenten geven horecagelegenheden extra ruimte om hun terrassen te laten staan, zodat de omzet die dit voorjaar door de coronacrisis is misgelopen weer wat kan worden goed gemaakt. De vraag naar terrasverwarming zal hierdoor waarschijnlijk toenemen. Wij dagen horecaondernemers uit om dan te kiezen voor energiezuinige verwarming, en zijn bereid om 30% van de aanschafkosten te betalen", aldus Gedeputeerde Tijs de Bree (Energie) in een toelichting.

Zie ook: https://www.overijssel.nl/actueel/nieuws/@PqE/overijssel-bindt-strijd-energie-slurpende/

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens