Voor het eerste sinds het begin van de Coronacrisis hebben we als bestuur elkaar weer fysiek ontmoet. Samen met onze regiomanager René Nouwens stonden we stil bij de gevolgen voor de individuele horecaondernemers.

De coronamaatregelen leggen strenge beperkingen op aan de bedrijfsvoering in alle horecalocaties. De beschikbaarheid van extra ruimte voor de deur is een belangrijke factor om als ondernemer de klap enigszins te kunnen opvangen.

Een deel van onze vergadering bestond uit een overleg met Tim van het Hof, ons enjo uw vaste aanspreekpunt bij de gemeente Altena. Dit overleg heeft een aantal zaken opgeleverd:

  • Mede op ons verzoek hebben medewerkers van de gemeente bij bezoeken aan jullie bedrijven zich vooral gericht op het toelichten van de coronamaatregelen. Afgelopen maanden zijn wel signalen verzameld van ernstige overtredingen bij horecalocaties en in sportkantines. Deze zullen als eerste worden aangepakt, zodra wordt besloten om te gaan handhaven. De brief die je vorige week van de gemeente ontving kun je zien als een vooraankondiging.
  • Ook de gemeentelijke instanties zullen weer overgaan op het versturen van betalingsherinneringen. Wij willen je er op wijzen, dat je ook dan in overleg kunt gaan over de mogelijkheid van gespreide betaling.
  • De gemeente gaat nadenken over een tweetal voorstellen om jou de gelegenheid te geven jouw locatie(s) winterproof te maken. We hebben gevraagd de terrasuitbreiding jaarrond te maken, waarbij je zelf kunt bepalen of je hiervan gebruik maakt. Ook hebben we gewezen op de mogelijkheid een versnelde procedure te hanteren voor het afhandelen van aanvragen voor een omgevingsvergunning voor een terrasoverkapping.
  • Het college is gevraagd aan te geven, welke steun je na 1 november van de gemeente mag verwachten. Veel van de bestaande regelingen lopen dan af, betalingsherinneringen komen binnen en inkomsten lopen bij veel bedrijven terug.

Informatie over de huidige ondersteuning vind je op de website van de gemeente (o.a. rubriek ‘Horeca’).

Als bestuur hebben we besloten ook dit jaar weer een ALV te organiseren, namelijk op maandag 23 november 2020 om 12.00 – 13.30 uur. Ondanks de beperkingen is dit een fysieke vergadering met lunch.

Heb je nog vragen of suggesties, neem dan contact op met één van de bestuursleden of regiomanager René Nouwens. Je kunt jouw boodschap eventueel ook kwijt via altenabiesbosch@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens