Branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland afdeling Curaçao (KHN-Curaçao) en verzekeraar Guardian Group Fatum slaan de handen ineen om de financiële toekomst van horecamedewerkers op Curaçao te versterken.

Op 16-01 tekenden de partijen een overeenkomst voor een collectieve pensioenregeling die in februari 2024 live gaat. Daarmee zetten zij een cruciale stap om horecawerknemers te motiveren langer in de branche te blijven werken en het verloop in de branche te verminderen.

Het initiatief voor de collectieve pensioenregeling komt voort uit het besef dat veel horecawerknemers, met name op Curaçao, geen toegang hebben tot een stabiele pensioenregeling. Dit is problematisch omdat het pensioen een belangrijk aspect is van financiële zekerheid en welzijn op de lange termijn.

KHN-directeur Dirk Beljaarts benadrukt het belang van deze samenwerking: "De pensioenregeling is een belangrijk initiatief dat niet alleen het welzijn van horecamedewerkers bevordert, maar ook bijdraagt aan de groei en stabiliteit van de Curaçaose economie. Het biedt werknemers de zekerheid die ze verdienen en versterkt tegelijkertijd de aantrekkelijkheid van de horecabranche als werkgever. Samen met Guardian Group Fatum zetten we een belangrijke stap naar een duurzame en toekomstbestendige horeca op Curaçao."

Voordelen

Voor werkgevers én werknemers biedt de collectieve pensioenregeling verschillende voordelen. Werkgevers kunnen profiteren van een verbeterde arbeidsvoorwaarde, wat kan helpen bij het aantrekken en behouden van gekwalificeerde medewerkers. Daarnaast draagt de pensioenregeling bij aan het creëren van een positieve werkomgeving en het bevorderen van goed werkgeverschap binnen de horecabranche. Voor deelnemende werknemers biedt de pensioenregeling zekerheid voor de toekomst, wat hun motivatie verhoogt om langer in de sector te blijven werken. Dit leidt tot minder personeelsverloop en een hogere productiviteit. Werknemers profiteren daarnaast van lage administratiekosten, een gegarandeerd rendement op hun inleg van minimaal 3% per jaar en kortingen op diverse verzekeringen.

De samenwerking tussen KHN-Curaçao en Guardian Group Fatum benadrukt het belang van goed werkgeverschap en het creëren van duurzame arbeidsrelaties binnen de horecabranche. Door een solide pensioenregeling aan te bieden, wordt een gezonde en stabiele werkomgeving voor horecamedewerkers op Curaçao verwezenlijkt.

Investeren in de toekomst

Zowel ondernemers als medewerkers in de horeca worden aangemoedigd deel te nemen aan de collectieve pensioenregeling, omdat ze daarmee investeren in hun toekomst en financiële zekerheid. De pensioenregeling is ook cruciaal voor de economie en de stabiliteit van Curaçao. Het biedt individuele werknemers de kans op een comfortabel pensioen. Dat maakt hen minder afhankelijk van sociale voorzieningen en bevordert een gezonde economie door financiële zekerheid te bieden. Daarom is het van groot belang dat zowel horecaondernemers als horecamedewerkers op Curaçao zich bij de collectieve pensioenregeling aansluiten.


pensioen Curacao

JanBas van Aalderen (landelijk bestuurslid KHN), Ray Maarten (bestuurslid KHN Curaçao), Francis Gijsbertha, Karen Rooi, Judely Meulens, Judite de Leça, Maurits Ras, Sharon de Maaijer-Axson (Guardian Group Fatum), Fabian Cleopa (bestuurslid KHN Curaçao), Ulrich de Windt (regiomanager KHN Curaçao).

Zittend: Ruthmilda Larmonie-Cecilia (Minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn Curaçao), Dirk Beljaarts (directeur KHN), Diego Fränkel (president en CEO Guardian Group Fatum), Marieke van Hamond (voorzitter KHN Curaçao).

We helpen je graag!

Heb je een vraag over de pensioenregeling? Neem dan contact op met KHN-Curaçao via curacao@khn.nl.