Wat als je gehackt wordt? Of misschien wel beter is, hoe kan je voorkomen dat je gehackt wordt? Want gehackt zijn kan een duur grapje worden.

Platform Veilig Ondernemen Limburg heeft het bestuur van KHN regio Limburg gevraagd onderstaand bericht met jou als KHN lid te delen.

Beste ondernemer,

De kans is nu nog groter dat je denkt, dat is een ver van mijn bed show. Mijn bedrijf is toch veel te klein. Wat kan men nu bij mij halen? En toch kan het zomaar gebeuren. Je krijgt een mailtje van een instantie waarbij je op de link klikt. En daardoor wordt een programma geïnstalleerd die je computer vastzet. Je hoort dat steeds vaker, want er was een tijd dat je dit soort mails doorzag, maar die mails zien er telkens weer echter uit.

Misschien heb je wel eens dit berichtje gehad: "Mijn account is gehackt, dat bericht dat ik je heb gestuurd, niet openen. Het is namelijk niet van mij.". Ook social media is een plek waar cybercriminaliteit is te vinden.

En zeker weten dat hoe groter je bedrijf is, hoe groter de kans is dat je met dit soort van criminaliteit te maken krijgt, want er valt meer te halen. Maar kleine(re) bedrijven lopen ook gevaar.

Themasessie Cybercriminaliteit

En daarom organiseren we op dinsdag 20 juni in samenwerking met PVO Limburg* (Platform Veilig Ondernemen Limburg) de Themasessie Cybercriminaliteit. Wat is het eigenlijk? Wat kunnen we eraan doen? En natuurlijk gaan we aan de slag met de veiligheid van jouw systemen. Kleine maatregelen kunnen vaak al een grote verbetering in je eigen digitale beveiliging zijn. Deze sessie vindt plaats bij de Gillishof in Bocholtz, duurt van 10.00 - 14.00 uur en is inclusief een netwerklunch. De prijs van de Themasessie is € 49,50 (excl BTW). Je kan je aanmelden via info@leisurelablimburg.nl.

De workshop op 20 juni bestaat uit twee onderdelen. In het ochtendprogramma gaan we in op de verschillende vormen van cybercriminaliteit en ook het fenomeen ondermijnende criminaliteit zal (kort) aan de orde komen. Wat is het, wat kun je er tegen doen, wat is jouw ervaring. Er is daarbij specifieke aandacht voor zowel Windows- als iOS (Apple) -omgevingen.

In de middag ga je zelf actief aan de slag, daarom is het belangrijk dat je je eigen apparatuur meeneemt (denk aan laptop en telefoon). Er wordt dan ter plekke samen met jouw gekeken hoe jij je beveiliging geregeld hebt en waar wellicht nog ‘winst’ valt te behalen. Je kunt je eigen vragen dus direct kwijt aan specialisten die je vervolgens kunnen helpen -als je dat wilt- bij de uitvoering van maatregelen.

De workshop wordt gegeven door een ethisch hacker en een IT-specialist. Zij zijn zowel vertrouwd met Windows als met Apple-apparatuur.

Ben jij erbij op 20 juni?