Tijdens onze Algemene Ledenvergadering gaf Artificial Intelligence (AI) en ChatGPT expert Remy Gieling een masterclass over hoe horecaondernemers gebruik kunnen maken van deze instrumenten in of voor hun bedrijf. Remy Gieling is oprichter van AI.nl en expert op het gebied van Artificial Intelligence (AI) en ChatGPT. Hij vertaalt in begrijpelijke taal wat AI en ChatGPT is en hoe je dat in kunt zetten voor jouw bedrijf. Remy geniet landelijke bekendheid via TV, radio en vele andere media. O.a. op RTLZ.

Zowel de meer ervaren ondernemers als die nog geheel onbekend zijn met deze toepassingen vroegen ons de sheets van deze masterclass snel met hen te delen. Uiteraard had je erbij moeten zijn, maar als je er niet bij bent geweest is een deel van de sheets interessant. Veel ondernemers gebruiken ChatGPT al voor het beantwoorden van reviews, maken van samenvattingen van documenten, het maken van vertalingen, maken van teksten voor website, werving en selectie, menukaart ontwerp, instructies voor werknemers, enz. Voor sinterklaasgedichten is het ook mega handig. Zelfs op basis van een foto van iemand rolt er nog een herkenbaar en passend sinterklaasgedicht uit. Remy toonde ook dat het mega handig kan zijn in de voorbereiding van sollicitatiegesprekken. Vraag via ChatGPT op basis van de CV en motivatie welke vragen je kunt stellen tijdens het sollicitatiegesprek en waar je alert op moet zijn. Daarnaast kun je leren door slimmer te vragen of zogenaamde slimme prompts te maken betere output te krijgen. Aandachtspunten zijn o.a. door in de vraagstelling mee te nemen waarvoor het is, voor wie en met welke tone of voice je dingen vraagt. Breng focus aan in je vraagstelling.
Zie hier bijvoorbeeld al enkele tips; Aan de slag met prompt engineering [6 tips] - Frankwatching

KHN Amsterdam zal volgend jaar een training ‘prompts engineering’ aanbieden.

Remy liet zien hoe je met een simpele matrix kunt bepalen welke taken je AI- super stagiair zou kunnen overnemen. Ook is het reuze interessant te checken of er al een AI tool is voor jouw uitdaging of probleem via There's An AI For That (TAAFT) - The #1 AI Aggregator (theresanaiforthat.com) . Daarnaast geeft hij tips welke top AI tools interessant zijn om te proberen. Zie de presentatie.

Nieuwsgierig?
Begin gewoon en installeer de gratis app op je telefoon of tablet ChatGPT (openai.com) (3,5) . De betaalde versie 4.0 kan nog meer en kan o.a. meer met beeld en geluid. Alle beelden en dus foto’s die hier worden getoond zijn rechten vrij. Helaas is er momenteel een wachtlijst voordat je deze versie kunt installeren. Kosten op dit moment $20 per maand.