Koninklijke Horeca Nederland streeft er naar om beroepstrots en vakmanschap in de branche te stimuleren. Er is namelijk opleiding, ervaring en passie voor nodig om te komen tot het perfecte pilsje!

Dat biertappen een echt vak is, bleek al tijdens de voormalige Regionale Biertapwedstrijden in Ommen. Bij deze wedstrijden namen doorgewinterde tappers uit verschillende delen van Overijssel het tegen elkaar op. Op maandag, 29 januari 2024, is het wederom de beurt aan dé tappers van Overijssel, om de ‘strijd’ aan te gaan. De Regionale Biertapwedstrijd van 2024 vindt plaats op dé plek waar alle horeca liefhebbers bij elkaar komen, namelijk de Horeca Vakbeurs in de Evenementenhal in Hardenberg.

Tijdens de Regionale Biertapwedstrijd moeten deelnemers één voor één twee fluitjes en twee vaasjes tappen. Weten deelnemers door deze voorrondes te komen en zich voor een finaleplek te kwalificeren, dan wordt het ingewikkelder. Ze moeten dan twee fluitjes en twee vaasjes tegelijkertijd tappen én een speciaal bier aan tafel uitschenken. De tappers worden tijdens het tappen en uitserveren op verschillende punten beoordeeld. Op de wedstrijdglazen staan streepjes, waardoor de jury de perfecte schuimkraag kan meten. Natuurlijk telt de beleving ook mee. Wordt het bier met trots uitgeserveerd? Krijg je er een gratis vriendelijke blik of glimlach bij? Het telt allemaal mee om uiteindelijk de Beste Biertapper van Overijssel uit te roepen. En kom je uit één van de aangrenzende provincies? Geen probleem, dan ben je ook van harte welkom om deel te nemen aan deze wedstrijd.

Heb jij of één van jouw medewerkers taptalent, meld je dan nu aan!

Wanneer: Maandag 29 januari 2024
Tijd: 12.30 uur
Waar:
tijdens de Horeca Vakbeurs in de Evenementenhal Hardenberg

Deelname aan de wedstrijd en de entree voor de Horeca Vakbeurs is geheel gratis!

Aanmelden

Je kunt je opgeven voor de tapwedstrijden via de site tapwedstrijden.nl of stuur een mail naar khnafdommen@gmail.com. Vermeld in de mail je naam, telefoonnummer en namens welk bedrijf je meedoet. Zie hierbij de officiële folder.

De Regionale Biertapwedstrijd Overijssel 2024 wordt georganiseerd door Koninklijke Horeca Nederland afdelingen Ommen en Hardenberg, in samenwerking met de Stichting Tapwedstrijden. Deze wedstrijd wordt gesponsord door Grolsch.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens