Op dinsdag 6 oktober jl. heeft het bestuur van KHN Edam Volendam een bestuursvergadering gehouden.

Gesprek handhavers en politie
Onlangs heeft een delegatie van het bestuur om tafel gezeten met de handhavers en de politie. Doel van dit gesprek was het creëren van begrip dat alle ondernemers hun uiterste best doen het volgens de maatregelen op te pakken. Het is effectiever om met elkaar in gesprek te gaan, dan van een afstand te beoordelen. Handhaving heeft aangegeven dit te begrijpen, maar vaak tekort personeel te hebben om alles persoonlijk aan te pakken. Binnenkort volgt weer een gesprek om de afgelopen weken te evalueren van beide kanten.

Mogelijkheden terrasuitbreiding
Het bestuur heeft de gemeente aangesproken soepel om te gaan met de mogelijkheden voor terrasuitbreiding. Er zijn een paar voorbeelden in andere regio’s die naar alternatieven hebben gezocht. Het bestuur probeert op deze manier de voorwaarden te scheppen om de mogelijkheden te verruimen.

Overleg politiek
KHN Edam-Volendam had op 6 oktober een overleg gepland met de politieke partijen. Tijdens dit overleg wilden we enkele punten bespreken, zoals de horecavisie, de Julianaweg, het terrassenbeleid, handhaving, Toeristisch Platform, mogelijkheden op De Dijk, bereikbaarheid, Europaplein, etc. Echter heeft de politiek aangegeven op dit moment niet fysiek samen te kunnen komen. Omdat het een open gesprek betreft is dit lastig om het digitaal te doen. Er wordt nu gepraat over een alternatief om dit wel onder de aandacht te houden.

Activiteiten herfst/winter
Ondernemers in Edam-Volendam hebben een plan ingediend om activiteiten te organiseren in Edam en Volendam om het bezoek aan onze gemeente aantrekkelijker te maken voor de bezoekers. Na de zomer zien we het aantal bezoekers dalen, dus het is zaak dit weer aan te trekken en ook het naseizoen meer aan te bieden. De gemeente is positief over het plan. Er moet echter wel financieel draagvlak komen vanuit de ondernemers.

Horeca voetbal
Het nieuwe bestuur van FC Volendam heeft andere inzichten gekregen op het regelen van de horeca. Ze hebben een aantal ondernemers hiervoor benaderd om de horeca in het stadion te organiseren. Tijdens de eerste wedstrijden is proefgedraaid en besloten dit voort te zetten. Het bestuur van FC Volendam heeft dit op eigen initiatief georganiseerd en het staat los van de activiteiten van KHN Edam-Volendam.

Aanmeldingen workshop Barcode voor ondernemers én medewerkers
We hebben in het vorige verslag gevraagd of er interesse is deel te nemen aan een workshop in het kader van het LEF programma voor ondernemers en medewerkers.

Wat leer je:

  • het naleven van de leeftijdsgrens
  • het voorkomen van het doorgeven van alcohol aan minderjarigen
  • het herkennen van dronkenschap en het niet schenken aan dronken personen

Heel belangrijk in het kader van het LEF programma om juist je medewerkers alert te houden op alcohol- en drugsgebruik. Het is ook mogelijk om deze workshop via e-learning te volgen.

Er zijn nu 8 ondernemers die aangegeven hebben interesse te hebben. Mocht je daar nog gebruik van willen maken meld je aan voor de workshop via edamvolendam@khn.nl!

De volgende bestuursvergadering is op dinsdag 3 november. Mochten er punten zijn die we voor je kunnen bespreken, of wil je aanwezig zijn? Laat het ons weten via edamvolendam@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens