Op maandag 26 oktober jongstleden heeft het bestuur van KHN Velsen een digitale bestuursvergadering gehouden.

Wat kwam er zoal ter sprake?

ALV
Op maandag 23 november aanstaande om 13.00 uur organiseert KHN Velsen de jaarlijkse ledenvergadering. Graag vernemen we of je hierbij fysiek of liever digitaal bij aanwezig wilt zijn via velsen@khn.nl.

Breed horeca overleg
Vrijdag 23 oktober jongstleden is er een digitaal breed horeca overleg geweest met gemeente Velsen en enkele horecaondernemers. Enkele zaken kwamen hier aan de orde, zoals korting op de strandpacht. Daarnaast is er gesproken over het gedoogbeleid voor de mogelijkheden voor ondernemers om ruimte te creëren. Ideeën waar de gemeente bij kan ondersteunen, kunnen worden ingediend.

Het bestuur zit tweewekelijks aan tafel met de gemeente, om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Doe mee aan de ‘Ik koop lokaal’ vouchers!
Het belang van lokaal kopen is onverminderd groot, want de coronacrisis is nog niet achter de rug. Daarom heeft het gemeentebestuur van Velsen besloten de succesvolle campagne ‘Ik koop lokaal’, die samen met citymarketing is ontwikkeld, opnieuw onder de aandacht te brengen. In november en december is de poster weer overal te zien en wordt ook op andere manieren aandacht gevraagd voor ‘Ik koop lokaal’, onder meer met een winactie op social media. Hiermee wordt nogmaals benadrukt dat ‘om de hoek’ inkopen doen voor de feestdagen van groot belang is voor onze lokale economie.

Het gemeentebestuur van Velsen geeft hierin graag het goede voorbeeld: voor het eindejaargeschenk wordt gekozen voor een lokale insteek. Gemeente Velsen wil de ruim 600 medewerkers een ‘Ik koop lokaal’-vouchers cadeau doen. Vouchers om te verzilveren bij winkeliers en horecazaken in Velsen. Iedere medewerker ontvangt vouchers ter waarde van 10 en 5 euro, zodat zij echt kunnen gaan ‘shoppen’ en de waarde dus niet bij één ondernemer hoeven uit te geven.

De vouchers kunnen ingeleverd worden tot 31 januari 2021 (evt. langer als horeca langer dicht blijft). Daarna kunnen de deelnemers gemeente Velsen een factuur sturen ter hoogte van het aantal ingeleverde vouchers. De vouchers zijn genummerd en voorzien van een watermerk. Aanmelden kan nog tot 31 oktober via velsen@khn.nl!

Financiën
Er is voor dit jaar geen extra bijdrage gevraagd. Om de ondernemers tegemoet te komen, wil KHN Velsen voor volgend jaar ook de eigen bijdrage laten vervallen.

Lobby KHN
KHN is op de voor- en achtergrond bezig met diverse lobby-zaken. Alle lobbyzaken waar KHN mee bezig is vind je hier.

KHN Velsen vergadert op 23 november voorafgaand op de algemene ledenvergadering. Heb je punten die wij voor je mee kunnen nemen? Laat het ons weten via velsen@khn.nl.

Heb je de Facebook van KHN Velsen al geliked? Zegt het voort!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens