Sanne Poppen van restaurant The Millèn in Rotterdam is op maandag 3 november uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2025. De uitreiking vond plaats tijdens de feestelijke lancering van de restaurantgids Lekker500 in het Koetshuis van Parc Broekhuizen (Leersum).
Sanne won na een intensief traject van voorselecties, theorie- en praktijkproeven en jurybezoeken. Ze nam niet alleen de titel mee naar huis, maar ook de wisseltrofee van kunstenaar Lou Thissen, een fles Hennessy Paradis en een geldprijs van €2.500. Daarnaast mag ze een studiebezoek brengen aan Hennessy’s befaamde Château de Bagnolet.
Perry Heneweer (Merlet, Schoorl) eindigde op de tweede plaats en Sophie Pauws (Maeve, Utrecht) werd derde.
Wij volgden Sanne de afgelopen maanden tijdens haar deelname aan de NHGP. Lees meer over haar avontuur:
De Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs wordt jaarlijks uitgereikt om jong gastvrijheidstalent in Nederland aan te moedigen, met als doel de kwaliteit van het gastheerschap naar een hoger niveau te tillen. De wedstrijd begon al in januari, toen de inschrijving openging. Het eerste wedstrijdonderdeel was een theorieproef en wijn-spijsproef. De tien overgebleven finalisten kregen vervolgens bezoek van de jury in het restaurant waar ze werken. Op 22 september was het laatste onderdeel: de praktijkdag.
Tijdens hetzelfde evenement werd ook de Lekker500 gepresenteerd. Voor het tweede jaar op rij voert Hans van Wolde met zijn Brut172 uit Reijmerstok de lijst aan. De tweede plaats blijft stevig in handen van De Librije in Zwolle, waar Thérèse Boer samen met het team de nalatenschap van Jonnie Boer met grote toewijding voortzet. Op plaats drie een snelle stijger: De Leuf in Ubachsberg, vorig jaar nog nieuwkomer in de top 10.