Nog een paar weken en dan weten we hoeveel kilo’s voedsel en CO2 de horeca in Noordoost-Brabant kan besparen. En welk restaurant daarin de beste is.

Op maandag 28 november aanstaande worden namelijk bij Koning Willem I College in gemeente Land van Cuijk de resultaten van de Horeca Food Waste Challenge Noordoost-Brabant bekend gemaakt.

Meesterkok

Spreker op het slotevent is SHV Meesterkok Albert Kooy. De titel 'Meesterkok' staat voor de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca. Albert Kooij is de oprichter van Dutch Cuisine, een beweging die staat voor een duurzame, milieubewuste, diervriendelijke en gezonde Nederlandse keuken. Tijdens het slotevent gaat Albert in op de vijf principes van Dutch Cuisine die ook het uitgangspunt vormen van de koksopleiding en de leerrestaurants van Koning Willem I College.

17 restaurants

Aan de Horeca Food Waste Challenge Noordoost-Brabant doen 17 restaurants uit de regio mee. Zes weken lang werken de eigenaars en koks toe naar een zo verspillingsvrij mogelijke manier van voedsel bereiden. Van bestelling tot bord. De deelnemers worden onder andere door Wastewatchers uitgedaagd om flink te experimenteren, bijvoorbeeld door de klanten in het restaurant te betrekken bij hun aanpak.

Ruimte voor creativiteit

“Ga vooral het gesprek aan met je medewerkers”, adviseert Sander Martens van Kapellerput, hotel | meetings | events. “Het is van belang om de koks hun creativiteit te kunnen laten uiten in het tegengaan van voedselverspilling, mits daar tijd voor is. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten: de kok kan zijn creativiteit kwijt en er wordt minder voedsel weggegooid. Blijf daarom samen in gesprek over het onderwerp en biedt de ruimte om met creatieve oplossingen te komen.”

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens