In korte tijd is het aantal besmettingen in onze regio snel opgelopen.

Qua besmettingen in/vanuit de horeca valt het absoluut mee maar geven de cijfers wel aan dat het aantal haarden in de horeca groeit. Tot nu toe is er nog géén bedrijf gesloten op last van de GGD. Alertheid is echter geboden.

De lijntjes met de GGD in geval van uitbraak zijn kort. Op basis van huidige ervaringen/contacten met GGD bestaat het beeld dat de horeca bereid is zich aan de regels te houden.
Voor de horeca is het van groot belang dat de testcapaciteit op peil blijft. Met zo’n 1900 testen op dit moment in Den Haag per dag worden de grenzen van de maximale capaciteit wel bereikt.

De horeca heeft het op dit moment ontegenzeglijk zwaar. Recente media uitingen waarin wij worden weggezet als grote besmettingsbron helpt ons niet. Belangrijk om te blijven benadrukken dat de maatregelen niet alleen gelden voor de bezoekers. Zij hebben hierin een belangrijke eigen verantwoordelijk. Daarnaast is het ook van belang om werknemers te blijven wijzen op het belang van afstand houden. Soms is dat niet overal realistisch maar als het wel kan voorkom dan dat werknemers te (vaak na sluitingstijd) te dicht bij elkaar komen. Het virus houdt immers geen rekening met openingstijden.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens