Onlangs zijn de coronamaatregelen met CTB controleplicht voor de meeste horecaondernemers vervallen. Dat is goed nieuws. Toch heb je van 1 januari tot en met 25 februari jl. hier als ondernemer tijd en geld in moeten steken.

Daarom heeft ons college de Beleidsregel subsidie naleving controleplicht coronatoegangsbewijzen (CTB) 2022 vastgesteld.

Financiële ondersteuning bij controle coronatoegangsbewijzen

Via deze regeling is het wederom mogelijk een bijdrage aan te vragen voor de extra kosten voor de CTB controle bij activiteiten die plaatsvonden vanaf 1 januari 2022 tot 26 maart 2022. Meer informatie over deze financiële ondersteuning en de voorwaarden waaronder je hier als ondernemer gebruik van kunnen maken, vind je hier. Het aanvraagformulier staat ook op deze webpagina.

Op plekken binnen waar meer dan 500 mensen bij elkaar komen zonder vaste zitplaats, bijvoorbeeld in de nachthoreca of op festivals, moet iedereen een negatieve testuitslag laten zien en is de verplichte controle ook na 25 februari jl. nog van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen over deze financiële ondersteuning? Neem dan contact op met Coen Hamers te bereiken op info@heusden.nl, telefoonnummer 073 513 1789

Subsidie voor kleinschalige commerciële horeca-activiteiten op lokaal niveau

Daarnaast wijzen we je op de subsidie voor het organiseren van kleinschalige en lokale activiteiten die plaatsvinden vóór 1 juli 2022. Als horecabedrijf kan je eenmalig een subsidieaanvraag indienen van maximaal € 1.000. Het is nog tot 1 juli 2022 mogelijk deze subsidie aan te vragen. Op deze pagina lees je de voorwaarden en vind het aanvraagformulier.

Regionale steun voor horecaondernemers

Als ondernemer in de horeca heb je de afgelopen jaren aardig wat klappen moeten opvangen en sta je ook vandaag vast nog voor nieuwe uitdagingen. Station88, Huis voor Ondernemerschap en Innovatie, helpt je graag verder op weg. Voor meer informatie en vragen over bedrijfsvoering of een sparringsgesprek kun je terecht bij Station88.

Voor vragen staat team economische zaken voor jullie klaar: Lizanne Vos, Ester van Wendel de Joode en Nicoline van Hees, telefoon (073) 513 17 89, e-mail info@heusden.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens