Afgelopen week zijn met KHN Waalwijk in gesprek geweest met burgemeester en wethouder, dit om een tussentijdse balans op te maken met betrekking tot de huidige situatie in de horeca.

Hierin heeft de gemeente gelukkig op handhavingsniveau vooralsnog geen excessen geconstateerd en dat was heel goed om te horen, daarnaast gaven ze aan dat ze zien dat de ondernemers hun best doen de regels na te leven.

Wel hebben we onze zorgen geuit en aangegeven dat het voor ondernemers echt nog geen rooskleurige situatie is. Op dit moment moeten we er als ondernemer keihard voor werken om het hoofd boven water te houden Tevens wanneer we naar de landelijke cijfers kijken, dan zie je dat landelijk de omzetten in de maand juni 40% bedragen van de omzetten vorig jaar in de maand juniā€¦

Dit signaal wordt zeker meegenomen door de gemeente en samen zullen we door deze periode heen moeten, helaas zitten we nog steeds in een situatie waarin de wet- en regelgeving vanuit Den Haag wordt opgelegd en waar alle lokale gemeenten gehoor aan dienen te geven. Dit betekend dat de invloed van ons lokale bestuur in deze beperkt is. Hierin proberen ze zeker mee te denken door bijvoorbeeld meer ruimte te bieden voor terrassen en mee te denken in de precariokosten en daarnaast is er natuurlijk een opschorting geboden in de lokale lasten.

Zijn er nu punten waarvan jij vindt dat wij deze lokaal onder de aandacht moeten brengen laat het ons dan weten!

Stuur dan een mailtje aan waalwijk@khn.nl of m.reijers@khn.nl

Voor nu blijf gezond en heel veel plezier en succes met ondernemen!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens