De afgelopen maanden hebben wij heel frequent gesprekken gevoerd met de burgemeester, wethouders en raadsleden over de toenemende uitdagingen in de branche en daarbij ook direct gezocht naar lokale ondersteuningsmogelijkheden.

Óp basis van de lokale ledenenquête in september hebben wij inzicht gekregen in de wensen en behoeften van jullie als het gaat om het al dan niet verlengen van de extra ruimte voor terrassen. Op basis van de uitkomsten hebben wij een advies gevormd en gedeeld met de wethouder Economische zaken en zijn ambtenaren. Zie de bijlagen.

Op 14 oktober hebben wij onze inbreng gegeven in een online consultatieronde met een selecte groep ondernemers en inwoners.

Afgelopen vrijdag 23 oktober is bekend geworden dat wanneer de landelijke maatregelen het toelaten, er tot 1 april 2021 gebruik gemaakt kan worden van de tijdelijk verruimde terrassen.

Aanvankelijk gold die verruiming tot 1 november a.s., maar het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om die periode tot de start van het nieuwe terrassenseizoen te verlengen.

De tijdelijke verruiming van de terrassen werd eerder dit jaar ingevoerd zodat horecaondernemers de 1,5 meter afstand op de terrassen beter kunnen waarborgen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de Gemeenteraad op vrijdag 23 oktober geïnformeerd.

Meer informatie over de tijdelijke terrasuitbreiding is te vinden op de site.

Mocht je nog vragen hebben over de tijdelijke terrasuitbreiding neem dan contact op met het horecaloket: 030- 2863709 of horecaloket@utrecht.nl

Bijlagen:

Raadsbrief Uitwerkingsbesluit Tijdelijke uitbreiding terrassen en satellietterrassen
KHN Utrecht vervolg verlengen extra terrasruimte

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens