Op dinsdag 1 maart jl. heeft het bestuur van KHN Edam-Volendam haar bestuursvergadering gehouden.

De volgende bestuursvergadering is op dinsdag 5 april 2022. Mochten er punten zijn die we voor je kunnen bespreken, of wil je aanwezig zijn? Laat het ons weten via edamvolendam@khn.nl

Exploitatievergunning

Gemeente Edam-Volendam onderzoekt of het nodig is een exploitatievergunning op te stellen. KHN Edam-Volendam is van mening dat dit niet noodzakelijk is omdat de controles al plaatsvinden wanneer je een drank- en horecavergunning hebt en er voldoende andere handhavingsmogelijkheden zijn. We hebben aangegeven graag met de gemeente over te willen praten.

Controleren vergunningen

De gemeente heeft aangekondigd te zullen blijven controleren met betrekking tot de vergunningen. Er wordt dan tevens gecontroleerd op maximaal aantal toegestane mensen dat binnen is.

Contact FC Volendam

Het bestuur doet pogingen om het contact met de afdeling veiligheid van FC Volendam aan te sterken om afspraken te maken over risicowedstrijden.

Aanvragen vergunningen evenementen

We hebben nogmaals besproken dat KHN Edam-Volendam niet gaat over het wel of niet organiseren van feesten en evenementen. Aanvragen en afgeven van vergunningen gaan via de gemeente en KHN houdt zich hiervan afzijdig.

Winterterrassen

Het verzoek voor de winterterrassen ligt nog bij de gemeente. We wachten nog op een reactie of het gehonoreerd wordt.

Financiële moeilijkheden; meld het!

Wanneer er bedrijven zijn die het op dit moment financieel moeilijk hebben en in de problemen raken, kan KHN wellicht de helpende hand bieden. Neem contact op met Ivo Berkhoff via i.berkhoff@khn.nl of 06-51174294. Hij zal het gesprek vertrouwelijk behandelen.

Bewustwordingscampagne met stempels

Daar waar we het eerder gehad hebben over de polsbandjes, zijn er de afgelopen weken in plaats daarvan stempels gebruikt. Omdat de QR-code check niet meer nodig was, hebben we het gebruikt voor de leeftijdscontrole. We hebben dit gecommuniceerd om de bewustwording bij de bezoekers én ouders onder de aandacht te brengen. Deze campagne is succesvol verlopen.

Verlening vergoeding CTB controle

Het Rijk heeft een verlenging voor de vergoeding van de CTB controle uitgeschreven voor de maanden januari en februari 2022. KHN Edam-Volendam vraagt de gemeente of zij deze regeling willen faciliteren. Er is voor de gemeente Edam-Volendam € 138.000,- beschikbaar gesteld.

Bezoek VHC Jongens

We hebben in mei een bezoek gepland naar VHC Jongens. We krijgen in Oostzaan een rondleiding en proeverijen. Zet met potlood 3 mei in je agenda, de definitieve datum en het programma, zullen we zo spoedig mogelijk doorgeven.

16 mei inspiratietour Deventer

Op 16 mei vindt de horeca-inspiratietour plaats. Wil je eens kijken hoe de horeca in een andere stad ‘het doet’? Wij nodigen je uit voor de inspiratietour naar Deventer! Op maandag 16 mei krijgen de leden van KHN Purmerend-Beemster, KHN Zaanstreek, KHN Waterland en KHN Edam-Volendam de mogelijkheid Deventer te bezoeken met een horecatour. De uitnodiging ontvang je binnenkort.

Het laatste nieuws rondom corona vind je hier:

Je kunt ook KHN Edam-Volendam volgen via Facebook of via onze eigen pagina www.khn.nl/edam-volendam.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens