Op dinsdag 8 maart jl. heeft het bestuur van KHN Haarlem overleg gehad bij Brasserie Van Beinum. Wat kwam er zoal ter sprake?

14 maart regiovergadering

Op 14 maart was de regiovergadering van KHN. Voorzitters en bestuurders van de afdelingen in Noord-Holland werden bijgepraat en kennis uitgewisseld. Vanuit het bestuur van KHN Haarlem zijn Gijs en Melle aanwezig geweest.

17 augustus Haarlem Jazz

Op 17 augustus zal Haarlem Jazz plaatsvinden. We zullen dit moment gebruiken om de Haarlemse horeca uit te nodigen om bij te praten. We houden je hierover op de hoogte.

Toeristische koers

KHN Haarlem heeft het afgelopen jaar meegelezen met het opstellen van de Toeristische Koers. KHN Haarlem blijft hameren op het feit dat meer horeca en meer hotels verschraling toebrengt bij de huidige ondernemers. Het complete rapport kun je hier terugvinden.

Overleg Nachtwacht

Volgende week is er overleg met de Nachtwacht, waar ons bestuurslid Eefje bij betrokken is. Een van de punten die besproken zal worden, is de overlast waar de nachthoreca op dit moment mee te maken heeft. Mensen en vooral jongeren moeten weer wennen of gaan voor het eerst in hun leven uit en kennen de morele spelregels nog niet. Hopelijk zal dit de komende tijd verbeteren. We houden het als KHN Haarlem in de gaten. Wellicht kunnen we een creatieve manier aandragen om de jongeren aan te spreken op de normen en waarden.

Hoteloverleg met Zandvoort

Bestuursverantwoordelijke voor de hotels Melle is met het hoteloverleg Haarlem in Zandvoort geweest. Er zijn een aantal afspraken gemaakt om meer verbinding te zoeken. Vanuit marketing Zandvoort is gevraagd of er materialen gewenst zijn voor de promotie voor de F1. Melle neemt dit mee naar het hoteloverleg.

Veiligheidsoverleg

Nu de horeca weer open is, wordt ook het veiligheidsoverleg meer structureel opgepakt. In dit overleg zijn ondernemers aanwezig, maar ook de instanties als politie en gemeente om zaken omtrent veiligheid van het centrum te bespreken. Jan zal vanuit het bestuur voorstellen om de dienstdoende politiecommandant van het weekend ervoor aan tafel te krijgen, zodat zaken die zich hebben afgespeeld goed besproken kunnen worden.

Werkgelegenheid

Het lijkt erop dat de Oekraïense vluchtelingen mogen werken in Nederland. Als dit het geval is, kan de horeca ze wellicht de helpende hand bieden door inzet in de horeca. Vanwege de tekorten aan personeel kan dit een win-win situatie zijn aan beide kanten.

Verruiming terrassen

We zijn in overleg met de wijkraden over verlenging van de verruiming van de terrassen. Er zijn enkele klachten binnen gekomen die we wellicht kunnen oppakken om de verruiming een kans te geven.

Het laatste nieuws rondom corona vind je hier:

De volgende vergadering op dinsdag 12 april 10.00 uur. Heb je onderwerpen of vragen die je per mail wilt stellen zodat we het kunnen meenemen in de vergadering, laat het ons weten via haarlem@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens