Op woensdag 24 augustus heeft het bestuur van KHN Purmerend - Beemster vergaderd bij Brasa Purmerend. Wat kwam er zoal ter sprake?

Uitkomst enquête

Eind juli hebben we je enkele vragen gesteld middels een enquête om meer inzicht te krijgen in de onderwerpen die we voor je kunnen oppakken. Uit de enquête is gekomen dat men voornamelijk lid is van KHN voor de financiële voordelen, het lokale netwerk en de belangenbehartiging. Op de vraag welke onderwerpen KHN Purmerend-Beemster moet oppakken, gaat het voornamelijk om gezamenlijke lobby richting gemeente en gezamenlijke promotie. De soort bijeenkomsten die het liefst gezien worden zijn de inspiratietour en een bijeenkomst met een spreker over een actueel, interessant onderwerp. Het onderwerp dat aangegeven wordt als het meest aantrekkelijk is regels en wetgeving, en lobby richting gemeente.

Heb je de enquête niet ingevuld en heb je hier aanvullingen op? Laat het ons weten via purmerend@khn.nl.

Overleg gemeente

Op maandag 5 september staat het overleg met de gemeente gepland. Dit zal de laatste vergadering met burgemeester Don Bijl zijn. Punten die we willen bespreken zijn:

  • De uitgebreide input die de ondernemers in de Beemster moeten leveren voor de exploitatievergunning. In het geval van bestaande ondernemingen, moet dit makkelijker kunnen.
  • De status van het aangepaste Collectieve Horeca Ontzeggingenbeleid.
  • Tevens vragen we de nieuwe gemeenteraad wat wij als horeca van de gemeente kunnen verwachten de komende jaren.
  • Er is eerder gesproken over een informatieavond voor paracommerciële instellingen als (sport)verenigingen in de Beemster en de regels voor het organiseren van feesten.

Zijn er punten die wij voor je ter sprake kunnen brengen? Laat het ons weten via purmerend@khn.nl.

2 november Gastvrij Waterland

Op 2 november zal Gastvrij Waterland plaatsvinden. Gastvrij Waterland is hét programma voor professionele horeca- en hospitalityondernemers in de regio Waterland. Het doel is om de gastvrijheid van de regio Waterland te promoten. Dat doen we door het organiseren van evenementen en interactie met het publiek. In Gastvrij Waterland werken de ondernemers, het onderwijs en andere partijen met elkaar samen. Meer informatie kun je binnenkort hier terugvinden.

Inventarisatie mogelijkheden blurring

We hebben onder de leden de vraag uitgezet hoe jullie denken over blurring. Heb je plannen hier iets mee te gaan doen? Je kan bijvoorbeeld aan het volgende denken: Geen alcohol voor verkoop zoals slijtersactiviteiten, wel producten die in het verlengde liggen van de bedrijfsvoering en je kunt enken aan merchandising waarop je bedrijfsnaam staat. We hebben hier slechts 2 reacties op ontvangen die beiden anders waren. Wil je hier nog op reageren dan kan het via purmerend@khn.nl.

Collectieve Horeca Ontzeggingenbeleid

Zoals eerder aangegeven gaat de politie niet akkoord met het protocol dat is opgesteld voor het vernieuwde Collectieve Horeca Ontzeggingenbeleid (CHO). Hier staan vervolggesprekken over gepland. Als we niet verder komen, moet het protocol toch aangepast worden en moeten we de procedure weer opnieuw opstarten. Daar gaat dan enige tijd overheen voordat het rond is en de CHO daadwerkelijk kunnen opstarten.

De volgende bestuursvergadering is op 28 september. Punten voor deze vergadering kun je aanleveren via purmerend@khn.nl.

Website KHN Purmerend-Beemster: http://www.khn.nl/purmerend

Facebook KHN Purmerend - Beemster

Heb je Facebookpagina al geliked? Klik hier


Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens