Het was een intensief debat op 27 januari, over het voorstel van gedeputeerde Staten om, net als de vier andere publieke partners, een extra bedrag vrij te maken voor het mogelijk maken van de Vuelta-start in Nederland in 2022.

Eerder al zegden de gemeenten Utrecht, Breda, Den Bosch en de Provincie Brabant toe extra gelden vrij te maken voor een start in 2022.

In het debat werd gedeputeerde Hanke Bruins-Slot nog extra bevraagd over onder andere de werkgelegenheidseffecten van een Vuelta-start in 2022. De VVD diende een amendement in om de kosten voor extra personele ondersteuning niet uit het budget Covid-herstelgelden te halen, maar elders te vinden binnen de huidige organisatiebudgetten. Het amendement haalde het ruimschoots. Maar belangrijker: ook het voorstel van Gedeputeerde Staten werd met 34 stemmen vóór (en 15 tegen) aangenomen. Daarmee ligt alles op koers voor een feestelijke start van de Vuelta in augustus volgend jaar!

We zullen jou op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Meer info:

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens