UWV voorziet dat er situaties kunnen ontstaan waarbij arbeidsovereenkomsten van medewerkers eindigen gedurende deze lockdown, bijvoorbeeld tijdelijke contracten die aflopen op 31 december.

Medewerkers zullen noodgedwongen gebruik moeten maken van hun (mogelijke) recht op een WW-uitkering.

Net zoals bij de vorige lockdown, waarbij medewerkers gebruik hebben gemaakt van UWV-dienstverlening, zal er ook weer sprake zijn van medewerkers die in feite een “terugkeergarantie” hebben, zo gauw de sluiting van de horecasector beëindigd wordt.

In geval een horecaondernemer tijdig kenbaar maakt dat een medewerker na afloop lockdown weer terug zal keren, zal deze notitie bij het UWV ook intern worden gelabeld aan het dossier van de medewerker. Daarnaast zal het UWV proberen om deze medewerkers bij 1 directe collega als contactpersoon onder te brengen, en zal deze medewerkers onder andere niet proactief bij andere horecawerkgevers onder de aandacht gaan brengen.

Mocht bovenstaande aan de orde zijn neem dan gerust contact op met marc.coonen@uwv.nl of 06 11 03 60 54.

NOW

Werkgevers die loonsteun willen aanvragen voor de maanden november en december van dit jaar kunnen daarvoor een aanvraag indienen bij UWV. Op 26 november kondigde het kabinet, vanwege de aangescherpte coronamaatregelen, een terugkeer aan van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW).

De zevende periode NOW (NOW-5) beslaat ditmaal geen drie, maar twee maanden. Werkgevers met minimaal 20 procent omzetverlies kunnen een tegemoetkoming in de loonkosten krijgen voor (vooralsnog) de maanden november en december 2021. Net als in de zesde periode NOW is de tegemoetkoming maximaal 85 procent en kan er een maximaal omzetverlies van 80 procent worden opgegeven. Het voorschot is zoals altijd 80 procent van de berekende tegemoetkoming. Het voorschot wordt dit keer niet in termijnen betaald, maar in één keer.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens