Ondanks dat je op dit moment jouw bedrijf gesloten moet houden én we nog niet weten wanneer je weer gasten mag ontvangen, willen wij je nogmaals informeren over de aanpassing en verlening van het Gedoogbeleid Terrasverruiming met de mogelijkheden voor overkapping.

Gedoogbeleid terrasverruiming
Het College van B&W Amstelveen heeft 13 oktober ingestemd met de aanpassing van het tijdelijke gedoogbeleid voor terras verruiming tot 1 april 2021, zie deze link. Voor ondernemers met verruimde terrassen betekent dat de uitbreiding van de terrassen kunnen blijven staan. Vanaf het moment dat de landelijke sluiting van eet- en drinkgelegenheden wordt opgeheven kunnen de terrassen én de uitgebreide terrassen weer gebruikt worden. De bestaande én verruimde terrassen aan de Amstelzijde mogen deze winter blijven staan.

Overkappen terras
Er zijn twee soorten terrassen mogelijk:

  1. Gevelterras Bij een gevelterras (terras direct aan de gevel) kan gebruik gemaakt worden van een parasol/zonnescherm/pagodetent. Het gevelterras mag aan maximaal twee zijden dicht worden gezet met schotten van maximaal 150 cm hoog welke transparant zijn boven de 60 cm. Tussen de parasol/het zonnescherm en de schotten dient minimaal 50 cm vrije ruimte te zitten voor voldoende ventilatie. In plaats van de schotten mogen verticale schermen (tentdoeken) worden gebruikt die tijdelijk aan de parasol/zonneschermen kunnen worden bevestigd. De schotten en verticale schermen dienen haaks geplaatst te worden aan de gevelzijde.
  2. Over-terras Bij een over-terras (terras niet direct aan de gevel maar met een looproute er tussen) kan gebruik gemaakt worden van een parasol/zonnescherm/pagodetent. Een over-terras kan aan maximaal drie zijden dicht worden gezet met schotten van maximaal 150 cm hoog welke transparant zijn boven de 60 cm. Tussen de parasol/het zonnescherm en de schotten dient minimaal 50 cm vrije ruimte te zitten voor voldoende ventilatie. In plaats van schotten kunnen aan twee zijden verticale schermen (tentdoeken) die tijdelijk aan de parasol/zonneschermen kunnen worden bevestigd. Deze winterterrassen worden beschouwd als binnenruimte.

Terrasverwarming
Terras verwarming is toegestaan mits deze elektrisch is en bevestigd aan de parasol. De gemeente bekijkt op dit moment of er een subsidie voor beschikbaar kan komen voor een gedeeltelijke vergoeding in de aanschaf kosten van elektrische terras verwarmers.

Terrasverruiming voor horeca mét terrasvergunning
Ben je als horecaondernemer in het bezit van een terrasvergunning en wil je jouw terras verruimen dan meld je dit door middel van een meldformulier en plattegrond aan via het e-mailadres ondernemersloket@amstelveen.nl. Via deze link vind je het meldformulier, de aanmeldinstructie en een plattegrond voorbeeld.

Terrasverruiming voor horeca zonder terrasvergunning
Heb je geen terrasvergunning en wil je toch, tijdelijk, een terras plaatsen dan kun je een mail sturen naar ondernemersloket@amstelveen.nl. Je ontvangt dan een instructiemail met informatie over de voorwaarden waar het terras aan moet voldoen.

Contact Gemeente Amstelveen
Specifieke ondernemers vragen kunnen bij voorkeur gesteld worden via ondernemersloket@amstelveen.nl of anders via onze accountmanagers Bedrijven, zie hier voor de contactgegevens.

Bijlage: Brief terrassenbeleid gemeente Amstelveen

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens