Op woensdag14 september vond het KHN Zaanstreek hoteloverleg plaats met de hotelmanagers in de Zaanstreek bij Best Western Zaan Inn.

Onderstaand een aantal punten die tijdens deze vergadering zijn besproken.

Let op, de Arbeidsinspectie doet momenteel controles

De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft onlangs via een brief aangekondigd dat ze gaan controleren op de aanwezigheid van een geactualiseerde Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E). Je moet o.a. verplicht een WAADI check doen als je mensen inhuurt via een uitzendbureau of schoonmaakbedrijf. Wanneer dit niet op orde is, kun je direct een boete verwachten. Lees hier meer.

FAM trip 16 november

Marketing Zaanstreek organiseert samen met het hoteloverleg Zaanstreek een FAM trip op 16 november. Op dit moment wordt er een inventarisatie gemaakt wie aangeschreven worden en wordt er een programma samengesteld.

Toeristenbelasting

In juli hebben we een brief gestuurd aan de gemeenteraad over de toeristenbelasting. Hier hebben we geen reactie op ontvangen. Het bestuur van KHN Zaanstreek wil een gesprek inplannen met de nieuwe wethouder toerisme om hier verder over te praten.
In Oostzaan is aangegeven dat de gemeente de hotels op de hoogte brengt wanneer men voornemens is aanpassingen aan te brengen in de toeristenbelasting.

Marketing Zaanstreek

Marketing Zaanstreek is bezig met diverse projecten voor verschillende doelgroepen:

  • In november wordt een influencer ingezet gericht op gezinnen met kinderen. Binnenkort sturen we de profiel door zodat de hotels kunnen aangeven hiervoor open te staan.
  • Het toeristisch partnerpakket wordt omgebouwd perskit met ook informatie over hotels. Dit volgt binnenkort.
  • De najaarscampagne focust zich op de Maakcultuur; horeca. De doelgroep van deze campagne zijn Zaankanters en de regio. De hele maand november wordt er een gerecht met een streekproduct centraal gesteld. De horeca kan dit gebruiken als kapstok voor de campagne. Binnenkort sturen we het projectplan door.
  • Er is een drietalige brochure gemaakt met verschillende hotspots die bij de vakantieparken lagen om dagbezoek te stimuleren. Ze gaan nu in de herdruk en kunnen ook bij de hotels komen te liggen.

Meer nieuws

  • Het ministerie is bezig met een pakket voor lastenvermindering voor particulieren opgezet, maar voor ondernemers willen we dit ook bewerkstelligen. KHN brengt dit onder de aandacht, zie bijgaand bericht. Als er punten of idee├źn zijn, vernemen we het graag via i.i.berkhoff@khn.nl.
  • ABN Amro heeft een rapport opgesteld over het averechts effect van de ingreep van gemeente Amsterdam op het aantal overnachtingen en de verhoging van de toeristenbelasting. Het gehele rapport kun je hier terugvinden.

Het volgende hoteloverleg is gepland om woensdag 9 november 14.00 uur. Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via zaanstreek@khn.nl.

Heb je onze Facebookpagina al geliked?

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens