Op maandag 11 mei heeft KHN Purmerend en BIZ Koemarkt overleg gehad met Mario Hegger en Eric Griffioen. De volgende punten kwamen hierin naar voren.

Mario en Eric lichten toe welke maatregelen zij zouden willen voorstellen in het college van burgemeester en wethouders. Deze hebben betrekking op precario, ondersteuning bij het uitvoeren van 1,5m-voorschriften en terrasvoorzieningen. KHN en BIZ reageren in beginsel positief op deze voorstellen en geven daarnaast de volgende suggesties:

  • Pinksterweekend zaterdag, zondag, maandag (mits geopend ) beveiliging neerzetten van 12-18.00 uur omdat er een run op de stoelen komt. Gemeente: vooralsnog gaat het alleen om de maandag. Gemeente kan hierin niet afwijken van de landelijke maatregel.
  • Goed overleg met handhaving en BOA houden, zodat we niet op alle slakken zout leggen. Handhaving zal eerst waarschuwen, maar doet dit wel aan de ondernemers niet op de personen op het terras. Belangrijk is overleg te zoeken en te kijken naar oplossingen. RIVM maatregelen is naar ons allemaal, niet alleen voor de ondernemers. Gemeente: ondernemers die de regels goed hanteren moeten inderdaad niet de dupe worden van gasten die de regels op het terras overtreden. Zo zullen de BOA’s ook worden geïnstrueerd. Ondernemers zijn wel medeverantwoordelijk voor het aanspreken van hun gasten op slecht gedrag.
  • Gokkasten: Nu mogen er geen gokkasten gebruikt worden wanneer er kleine snacks geserveerd worden. KHN geeft aan dat dit geen landelijke richtlijnen zijn, maar dat gemeente Purmerend dat zo bepaalt. Eric gaat uitzoeken welke regels gemeente hanteert en koppelt dit terug aan de aanwezigen.

Mario en Eric zullen na behandeling van het voorstel in het college zo snel mogelijk een terugkoppeling geven aan de aanwezigen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens