Het bestuur van KHN Heemskerk stuurde in augustus een brief aan het college van B&W met het verzoek om de gedoogverklaringen voor de extra terrassen te verlengen. Deze maatregel zou in principe tot 1 december 2020 gelden.

Gisteren heeft het college besloten in te stemmen met ons verzoek om de gedoogverklaringen voor de grotere terrassen te verlengen. In deze bijzondere tijden wil het college ons graag faciliteren.

Het college heeft daarbij aangegeven dat zij voor nu de maatregel met 1 jaar willen verlengen. Dat houdt in dat de gedoogverklaringen worden verlengd tot 1 januari 2022.

De ondernemers die op dit moment een gedoogverklaring hebben, krijgen separaat een nieuwe gedoogverklaring. Ondernemers die in de toekomst gebruik willen maken van een groter terras, kunnen een verzoek indienen via post@heemskerk.nl.

Tevens heeft KHN verzocht om 2021 te benutten om te inventariseren waar deze terrasvergroting in Heemskerk mogelijk een permanent karakter zou kunnen krijgen. Vanzelfsprekend tegen een redelijke precariovergoeding. Ook zijn er gesprekken gevoerd over het mogelijk maken van overkappingen, windschermen, etc. om de terrassen in de winter optimaal te kunnen benutten zodra de horeca weer open kan. Hierover wordt volgende week gesproken in het college en volgt spoedig ook uitsluitsel. Hopelijk kunnen alle ondernemers hun terras winterklaar maken voor de periode zodra de horeca weer open mag.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens