Een lichtpuntje in deze donkere tijden: met ingang van 2021 kan de verplichte aanlevering van de maandelijkse CBS statistieken geheel via het digitale nachtregister worden verzorgd door VisitorData.

VisitorDate is al jaren een belangrijke partner van Koninklijke Horeca Nederland voor de verplichte registratie van gegevens van gasten voor het nachtverblijf in jullie accommodaties. Veel hoteliers werken al met volle tevredenheid met deze partner. KHN stimuleert hotels dan ook deel te nemen.

Zij verzorgen nu dus ook de verplichte aanlevering van de noodzakelijke gegevens aan het CBS zodat hotels er geen omkijken meer naar hebben. Dat scheelt tijd en kosten. Het CBS stelt als voorwaarden dat het hotel een mail stuurt aan het CBS (statistieklogies@cbs.nl) met de melding dat de maandelijkse statistieken voortaan via het digitale nachtregister worden aangeleverd en dat de check-in gegevens volledig en van voldoende kwaliteit zijn. Zo dient het woonland en de woonplaats van de hotelgast bekend te zijn.

Aanlevering vanuit het digitale nachtregister is niet mogelijk als het aandeel herkomst onbekend groter is dan 30%. Indien hiervan in een bepaalde maand sprake is dan ontvangt het hotel bericht vanuit VisitorData en dient het hotel de CBS statistieken voor die maand alsnog zelf aan te leveren. Dit is dus een extra stimulans om je medewerkers de registratie goed te laten invoeren.

Hotels blijven maandelijks de brief van het CBS ontvangen, maar hoeven geen opvolging te geven aan de brief indien de statistieken via het digitale nachtregister worden aangeleverd en ze dat dus aan het CBS hebben gemeld. Indien je er prijs op stelt dat VisitorData deze administratieve last van je overneemt of als je een vraag hebt over de aanlevering van de CBS statistieken via het digitale nachtregister, stuur dan een e-mail naar support@visitordata.nl. Zij zullen dan antwoorden en zo nodig contact opnemen. Ben je nog geen deelnemer neem dan ook contact op met VisitorData. Ook kun je voor meer informatie terecht bij je regiomanager. Deelname aan het digitale nachtregister is kosteloos.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens