We hebben veel nieuws om met jullie te delen, daarom gesplitst in drie delen: 1.Koffie-uurtje 2.Lobby lokale politiek 3.Wat mag er vanaf 1 juni?

'Koffieuurtje’ neem je eigen koffie mee..
Vrijdag 15 mei om 14.30 uur hebben we een digitaal koffieuurtje ingepland, zodat we even met elkaar kunnen sparren en waar je vragen kan stellen. Het hele bestuur van KHN Gemert Bakel en de regiomanager Niki Hendriks zijn hierbij aanwezig. Je kunt inloggen bij het koffieuurtje via onderstaande link.

Join Zoom Meeting

Dat kan met je laptop, tablet of telefoon. Als je de link hebt aangeklikt, dan druk je op Zoom openen en dan kom je automatisch in de meeting. We hopen jullie daar allemaal even te zien!

Wat mag er vanaf 1 juni?
Vanaf 1 juni mogen we weer gedeeltelijk open, MITS het coronavirus voldoende onder controle is. Maar wat zijn de voorwaarden? Wat mag er binnen? En wat zijn de regels op het terras? Ik ga proberen een aantal van de meest gestelde vragen te beantwoorden.

Binnen
Restaurants en cafés mogen vanaf 1 juni binnen maximaal 30 mensen ontvangen, inclusief personeel en ook onder voorwaarden. (Voor personeel in een andere ruimte is nog geen uitzondering gemaakt)

  1. Gasten moeten reserveren (dat kan ook bij binnenkomst, door na te vragen of er plek is en of de gasten gezond zijn)
  2. Uiteraard geldt de 1,5 meter afstand, vooralsnog óók bij mensen uit een huishouden (van mond-tot-mond)
  3. En vervolgens vindt ook hier aan de voorkant een controlegesprek plaats om in te kunnen schatten of er risico’s zijn.
  4. Als er binnen geen garantie op 1,5 meter afstand kan zijn, kunnen harde aanvullende maatregelen worden getroffen zoals het scheiden van looproutes of afscheiden van tafels door kunststof, etc.
  5. Voor binnen is er geen eis om aan tafel te zitten. Dat ligt bij restaurants voor de hand. Voor cafés is zitten aan de bar of aan statafels geen belemmering, mits reserveren, triage, hygiëne en 1,5 meter afstand.
  6. Heb je meerdere ruimtes binnen je bedrijf die compleet van elkaar gescheiden kunnen worden, dus aparte ingangen, aparte toiletten e.d., dan lijkt het er op dat je voor elke afzonderlijke ruimte 30 personen mag toelaten. Verder gelden per locatie dezelfde restricties zoals reserveren, triage bij binnenkomsten en maximum aantal personen en 1,5 meter afstand.

Vanzelfsprekend werkt KHN verder aan een protocol dat deze regels ook praktisch werkbaar maakt, zoals de vraag naar bedienen aan tafel.

Er komt uiterlijk volgende week uitsluitsel vanuit de verschillende ministeries.

Buiten
Per 1 juni mogen ook de terrassen weer open onder twee voorwaarden:

  1. Iedereen zit aan een tafeltje en
  2. Mensen (gasten en personeel) houden 1,5 meter afstand van elkaar
  3. Het terras is niet aan reserveren gebonden
  4. Mensen op het terras kunnen niet naar binnen zonder triage (vragen en check naar klachten) en 1,5 meter afstand, mits het aantal van 30 personen binnen niet wordt overschreden (toezicht!)

De 1,5 meter geldt voor iedereen, dus ook voor personeel. Hoe groter het terras hoe meer mensen, maar niet meer per vierkante meter. Voor het terras blijven verder de regels van de gemeente van toepassing. Die kunnen in overleg tussen de KHN-afdeling en de gemeente worden aangepast.

Ook hier zoekt KHN via het protocol naar een praktisch werkbaar handvat. Daarover volgt uiterlijk volgende week uitsluitsel vanuit de verschillende ministeries.

Ook zal volgende week duidelijk worden hoe met het vervolg op de tijdelijke steunmaatregelen wordt om gegaan. KHN heeft daarvoor een noodplan ingediend.

De ondernemer is verantwoordelijk voor het nakomen van de regels op zijn locatie(s). Hij mag de gast die zich niet aan de regels houdt de toegang ontzeggen of verwijderen. Daarom is het noodzakelijk de regels kenbaar te maken en het eigen toezicht te organiseren. KHN zal het protocol met posters e.d. ondersteunen die ook voor alle leden beschikbaar worden. Daarnaast kan de gemeente of politie handhaven, boetes uitdelen of tot sluiting overgaan.

In zijn algemeenheid geldt dat voor de vragen naar meer of anders toestaan dan uit de Kamerbrief blijkt, als antwoord hebben: dat kan helaas nog niet!

Zien wij jullie online vrijdagmiddag?

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens