Op donderdag 19 oktober maakte de wethouder van economische zaken van de gemeente Deventer - Thomas Walder - een rondje langs enkele horecagelegenheden in de kernen van de gemeente Deventer waar gesproken werd over de hedendaagse uitdagingen en kansen in de horeca.

Samen met de bestuursleden, Patricia Bijlsma, Bart Voortman en Hans Huberts van KHN Deventer en regiomanager Joëlle Roesink, maakte Wethouder, Thomas Walder, vorige week donderdag een rondje langs de horeca in Diepenveen, Bathmen en Colmschate. Ook adviseur economie van de gemeente Deventer, Steven Meijerhof, en accountmanager van de gemeente Deventer, Marthijn Koorenhof, waren hierbij aanwezig.

Het rondje begon in Diepenveen, waar de wethouder verwelkomt werd in het Hof van Salland en De Vrienden Van. De eigenaren van deze laatste horecagelegenheid, Gijs de Rooij en Jeffrey Mooren, lieten de wethouder onder andere weten dat het ondernemerschap hun tot dusver erg meevalt en dat de resultaten boven verwachting zijn. Door de vele aanvragen voor feesten hebben de ondernemers besloten om naast de kroeg - die ze precies een jaar geleden geopend hebben - ook gebruik te gaan maken van de aangrenzende zaal.

Ook tijdens de heerlijke lunch in Bathmen, lieten de nieuwe eigenaren van Boode, Maureen Hengelveld en Berry Schut, weten grootse plannen te hebben met hun horecagelegenheid, wat zoveel meer biedt dan alleen een restaurant.

In Colmschate mocht de wethouder getuige zijn van een heus familiebedrijf, waarbij de grondleggers, Paul en Karin van Gurp, steeds meer ruimte maken voor de nieuwe generatie, bestaande uit hun zonen, Mark en Kevin van Gurp. Maar waarbij Paul nog altijd even enthousiast als altijd, innoveert. De boerenkool friet is bijvoorbeeld een product, wat Paul zelf gemaakt heeft.

Het werkbezoek was bedoeld als nadere kennismaking met de horeca in het zogenaamde ‘buitengebied’, maar uiteraard werd er ook volop aandacht besteed aan het binden en boeien’ van personeel, innovatie, opvolging en de bijdrage van de gemeente Deventer bij het starten van een horecagelegenheid.

Horeca Deventer